Αγροτικά

Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών: Οι νέοι θα πληρώσουν την αδράνεια του κράτους για μια ακομα φορά;

Νέοι γεωργοί από όλη τη χώρα διαμαρτύρονται και εκφράζουν την απογοήτευσή τους και την ανησυχία τους για την άδικη και άνιση φορολογική τους επιβάρυνση.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στη συνάντηση με την Π.Ε.Ν.Α στις 17 Απριλίου, το πρόβλημα με τη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των νέων αγροτών παραμένει.

Όπως είχαμε ενημερώσει από τον Απρίλιο , πολλοί νέοι αγρότες που έχουν ξεκινήσει την αγροτική δραστηριότητα από το 2014, ακόμα δεν εχουν λάβει τις απαραίτητες βεβαιώσεις ότι είναι αγρότες από τον ΕΦΚΑ, μολονότι έχουν υποβάλλει τις αντίστοιχες αιτήσεις μήνες ή χρόνια πρίν. Οσοι ξεκίνησαν να συμπληρώνουν τη φορολογική τους δήλωση φέτος βρίσκονται αντιμέτωποι με άνιση μεταχείριση.

Χάνουν το αφορολόγητο και τα προνόμια που έπρεπε να έχουν ως αγρότες αφού ο ασφαλιστικός φορέας δεν έχει διεκπεραιώσει τις αντίστοιχες αιτήσεις. Όπως είχε παραδεχτεί ο υπουργός αυτό οφείλεται σε έλλειψη προσωπικού ή άλλους λόγους σχετικούς με την αναποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής. Όμως τη νύφη καλούνται να την πληρώσουν οι νέοι αγρότες. Γιατί; Τι φταίνε αυτοί; Γιατί να πληρώσουν στην πράξη την αδράνεια της κρατικής μηχανής;

Ακόμα και αυτοί που έχουν ενταχθεί στο μέτρο της πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών του ΥΠΑΑΤ, δηλαδή είναι επαγγελματίες αγρότες με την έγκριση του κράτους δεν μπορούν να βρούν το δίκιο τους.

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών δε θα δεχτεί την κατάσταση αυτή!

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πράξει τα αυτονόητα. Προειδοποιούμε ότι θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των νέων αγροτών.

Καλούμε όσους νέους αγρότες έχουν το πρόβλημα να καθυστερήσουν όσο μπορούν την υποβολή της δήλωσής τους, δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα. Συνάδελφοι μείνετε συντονισμένοι στον ιστότοπο www.neoiagrotes.eu και τη σελίδα της ΠΕΝΑ στο facebook, διότι θα ακολουθήσει νομική διαδικασία, εφόσον δε λυθεί το πρόβλημα.

Πανελλήνια Ενωση Νέων Αγροτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button