ΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020: 40χρονος ιερέας στην Κυπαρισσία επέστρεψε στα σχολικά θρανία

Στόχος του η εισαγωγή του στη Θεολογική Σχολή

Ο ιερέας Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, ιερέας σήμερα στην ενορία Βασιλικού, διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, κάθισε χθες το πρωί στο θρανίο μαζί με τους νεαρούς συνυποψήφιούς του, διεκδικώντας την εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου, που οι συνθήκες της εποχής δεν του επέτρεψαν να ικανοποιήσει.

Ο ιερέας πήρε τη μεγάλη απόφαση έπειτα από 22 και πλέον χρόνια που αποφοίτησε από το Λύκειο Χώρας να δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις και χθες βρέθηκε στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας για την έναρξη των εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Όπως ανέφερε και ο ίδιος αισθάνθηκε και πάλι μαθητής, ωστόσο τόνισε πως όταν υπάρχει η θέληση και πίστη στο Θεό όλα γίνονται.

Κατά την έξοδό του από το εξεταστικό κέντρο σημείωσε, “Είμαι 40 ετών και συμμετέχω τώρα στις Πανελλήνιες με στόχο το Πανεπιστήμιο, τη Θεολογική Σχολή. Είναι μια απόφαση η οποία πάρθηκε με δυσκολία, μπορώ να πω, λόγω και της ηλικίας μου, αλλά κι εμείς για ένα καλύτερο μέλλον προσπαθούμε. Οπωσδήποτε ήταν και θέμα γνώσεων. Βεβαίως και το διάβασμα στο σπίτι, κι αυτό ωφελεί, αλλά και η οποιαδήποτε παραπάνω πανεπιστημιακή σπουδή, γιατί γι’ αυτό μιλάμε, είναι το καλύτερο. Για την ηλικία μας είναι λίγο δύσκολο πλέον να συγκεντρωθούμε και να αυτοσυγκεντρωθούμε. Οπωσδήποτε θέλει πολύ περισσότερη προσπάθεια απ’ ό,τι ένα παιδί των 18, 19, 20 ετών. Αλλά εάν υπάρχει θέληση και πίστη στο Θεό, όλα γίνονται».

Όσον αφορά την πρώτη μέρα των εξετάσεων, στη σχολική αίθουσα με τα παιδιά, ανέφερε, «Αισθάνθηκα κι εγώ λίγο ως μαθητής. Ηταν ένα όμορφο συναίσθημα, γιατί εγώ προσωπικά το βλέπω ότι κάνω κάτι για καλό σκοπό, να πάω λίγο παραπάνω. Ημουν αγχωμένος κι εγώ ως μαθητής, αγχωμένος λόγω εξετάσεων και μόνο, και όχι που βρέθηκα ανάμεσα στα παιδιά. Τα θέματα σχετικά ήταν βατά για κάποιον που έχει διαβάσει, και είναι αυτονόητο πως κάποιος που έχει διαβάσει θα πάει καλά. Οπωσδήποτε όμως ήθελε και λίγη σκέψη, κριτική σκέψη, και ίσως εμείς που έχουμε την παραπάνω ηλικία μας βοηθά λίγο αυτό: οι εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει στη ζωή».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button