Αγροτικά

Πανελλαδικό παρατηρητήριο τιμών ελαιολάδου (20-11-2020) από το olivenews.gr

Η εβδομάδα κλείνει με τα καλά έξτρα παρθένα στα 2,75 €/κιλό. Ανάλογα με τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κάθε παρτίδας μπορεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Μεμονωμένες περιπτώσεις στη Λακωνία ξεπέρασαν τα 3,0 €/κιλό.

Τα βιομηχανικά (λαμπάντε) βάσης 5° κυμαίνονται στα 1,70 €/κιλό.

Ιδιαίτερη επισήμανση για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων κ.λπ, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που βυτία επιστρέφονται όταν υπερβαίνουν τα όρια που έχει θέσει ο αγοραστής. Άρα, καλό είναι να αποστέλλεται δείγμα και να εγκρίνεται πριν τη φόρτωση του βυτίου.

Η προσφορά γενικά υπερβαίνει τη ζήτηση καθώς η συγκομιδή και τα ελαιοτριβεία μπαίνουν σε φουλ ρυθμούς. Όπως έχουμε γράψει, οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις για τη συνολική ελληνική παραγωγή είναι για 210 χιλ. τόνους ή και λιγότερους.

Οι παραπάνω είναι τιμές βυτίου, ex-factory, CIF παράδοση Ιταλία, άρα θα πρέπει να αφαιρείται το κόστος μεταφοράς ανάλογα με τα σημεία αναχώρησης / άφιξης (από 0,08 έως και 0,15€/κιλό).

Αποποίηση ευθύνης: Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές και έχουν διασταυρωθεί για την ορθότητά τους. Ωστόσο, κατ΄ουδένα τρόπο δεν πρέπει να θεωρηθούν ως συμβουλές εμπορικών πράξεων για τις οποίες ο συγγραφέας δεν φέρει καμία ευθύνη.

γράφει ο Βασίλης Ζαμπούνης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button