Αγροτικά

Παράδειγμα βεβαίωσης μετακίνησης παραγωγού στο χωράφι

Εκτός λοιπόν από την ταυτότητα ή το διαβατήριο, όσοι απασχολούνται στον πρωτογενή τομέα, είτε είναι εργάτες γης είτε είναι καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι ή αλιείς θα πρέπει:

  • Να δώσουν βεβαίωση εργοδότη σε όλους τους υπαλλήλους τους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. Ο έλεγχος θα γίνεται επί των βεβαιώσεων και μόνο.
  • Να φέρουν βεβαίωση τύπου Α υπογεγραμμένη από τους ίδιους με συμπληρωμένα όλα τα απαραίτητα στοιχεία, στην περίπτωση μετακίνησής τους προς το στάβλο ή το χωράφι (σ.σ. εννοείται και τα μελισσοσμήνη, το αλιευτικό σκάφος ή το θερμοκήπιο).

Δείτε παρακάτω ένα παράδειγμα συμπλήρωσης βεβαίωσης τύπου Α:

H βεβαίωση τύπου Α αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

Για κάθε παράβαση που εντοπίζεται θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button