Τοπικά Νέα

Παράπονα στην Ο.Ε. Τριφυλίας για το διαγωνισμό ανάπλασης της πλατείας Γαργαλιάνων

Η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας στη χθεσινή συνεδρίασή της ανακάλεσε την αριθ. 280/2022 απόφασή της, καθώς σύμφωνα με έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών προέκυψε τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα ανάρτησης της διακήρυξης, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στην εύρυθμη διενέργεια του εν λόγω διαγωνισμού, καταρτίζοντας έτσι εκ νέου τους όρους της διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Γαργαλιάνων.

Αντιδράσεις υπήρξαν από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης οι οποίοι τόνισαν ότι πρόκειται για ένα έργο που δεν αποδέχεται η τοπική κοινωνία.

Ειδικότερα, ο Παναγιώτης Αλευράς ανέφερε: «Ψηφίζω ΚΑΤΑ, καθότι το εν λόγω έργο διχάζει την κοινωνία των Γαργαλιανων. Προτείνω η διοίκηση του δήμου να συνεννοηθεί με το τοπικό συμβούλιο και τους φορείς της πόλης και να προχωρήσει σε παρεμβάσεις αποδεκτές από τους πολίτες. Επίσης, έχω να επισημάνω ότι θα πρέπει εγκαίρως να κατατεθεί τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός του δήμου για το 2023.Εχουμε ήδη πολύ καθυστερήσει. Επίσης, οι συνεδριάσεις της Οικ.επιτροπης με τηλεδιάσκεψη είναι προσχηματικές γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα διαλόγου και δεν αναλύονται τα θέματα από τον πρόεδρο-εισηγητές. Καταλήγουν ως
συνεδριάσεις δια περιφοράς».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μερκούρης τοποθετήθηκε ως κάτωθι: «Ψηφίζω ΚΑΤΑ. Είμαι αντίθετος στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου διότι είναι κάτι που δεν αποδέχεται η τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων. Αντίθετο το Τοπικό και το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς ,οι Σύλλογοι της Πόλης και κατ’ επέκταση και ο λαός. Μια αδικαιολόγητη επιμονή της Δημοτικής Αρχής που δε διαβουλεύτηκε με τους πολίτες και που πεισματικά δεν προσκαλεί στις συνεδριάσει των συλλογικών οργάνων τον Πρόεδρο το Συμβουλίου Κοινότητας Γαγαλιάνων, όπως ο νόμος ορίζει (Ν.3852 άρθρο 75 παρ.8). Μια πρακτική που επιβεβαιώνει το “μόνο εγώ μπορώ”».

 

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Οι “μόνο εγώ μπορώ “, έχουν φάει τα λυσσιακα τους να επιβάλουν την θέληση τους ενάντια στην θέληση της κοινωνίας. Με τακτικές δικτατορικές φυσικά. Διότι, “αυτοί είναι”!
    Νο passaran!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button