Τοπικά Νέα

Παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας για Τεχνικό Σύμβουλο στο έργο του ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων

Η Οικονομική Επιτροπή Τριφυλίας στη σημερινή συνεδρίασή της ενέκρινε την παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το Υποέργο 5 της Πράξης «Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων» με τίτλο «Τεχνικός Σύμβουλος για το έργο “Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων”».

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών του εν λόγω διαγωνισμού είχε ορισθεί η 29η/11/2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 13.00, ενώ ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών είχε ορισθεί η 2α -12-2022, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.00π.μ.. Ωστόσο, με το από 22-11-2021 έγγραφό της, η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τριφυλίας, εισηγήθηκε την παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας και τον ορισμό νέων καταληκτικών ημερομηνιών για την υποβολή και την αποσφράγιση – αξιολόγηση  προσφορών, καθώς έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά (στις 16-11- 2022) από συμμετέχοντα οικονομικό φορέα, μέσω του συστήματος, αίτημα, με το οποίο ζητά κάποιες διευκρινίσεις επί της διακήρυξης, οι οποίες απαιτούν χρόνο για να απαντηθούν.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών, την 19η-12-2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13.00, ενώ η νέα ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών, την 21η-12-2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ..

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αλευράς τοποθετήθηκε ως κάτωθι:
«Θέτω υπόψη σας τις παρακάτω παρατηρήσεις, για τη σημερινή συνεδρίαση:
1. Το έκτακτο δεν αιτιολογείται στην πρόσκληση.
2. Τι προέκυψε για να οδηγηθούμε στην παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας;
3. Η Τεχνική Υπηρεσία στο έγγραφό της επικαλείται (;;!!) «…ζητήθηκαν πρόσθετες πληροφορίες από οικονομικούς φορείς οι οποίες απαιτούν χρόνο για να παρασχεθούν…». Μάλιστα.
4. Γιατί το έγγραφο των οικονομικών φορέων δεν συνοδεύει την σημερινή πρόσκληση και την εισήγηση; Να
τεθεί υπόψη μας το σχετικό έγγραφο και να μας δοθούν εξηγήσεις από την τεχνική υπηρεσία.
5. Τι προσπαθείτε να δικαιολογήσετε, όταν η απόφασή μας υπάρχει από τις 17 Οκτωβρίου; Γιατί οι
πληροφορίες δεν δόθηκαν άμεσα, ώστε να μην οδηγηθούμε σε μία ακόμη καθυστέρηση;
6. Έχετε φροντίσει να πάρετε έγκριση παράτασης, από την αρμόδια Διαχειριστική Αρχή του ΥΜΕΠΕΡΑΑ, για
ένα έργο για το οποίο δεσμευτήκατε να ολοκληρώσετε έως 31.12.2023; και σεις δεν έχετε ξεκινήσει,
δεν υλοποιείτε κανένα Υποέργο, ούτε έχετε μετά από 3 ½ χρόνια εξασφαλίσει την αναγκαία γη για την
εκτέλεση του έργου;
7. Επισημαίνω πως οποιαδήποτε αλλαγή όρων της διακήρυξης σημαίνει ακύρωση της προηγούμενης απόφασης και του διαγωνισμού. Σημαίνει νέο διαγωνισμό.
8. Επισημαίνω, επίσης, πως οποιαδήποτε αλλαγή της διακήρυξης, χωρίς νέα απόφαση και νέο διαγωνισμό,
σημαίνει αλλοίωση της διακήρυξης και σας εκθέτει σε παράβαση καθήκοντος. Παρακαλώ να έχω ουσιαστικές απαντήσεις στα παραπάνω. Σε διαφορετική περίπτωση καταψηφίζω και ενίσταμαι για τη συνεδρίαση και απόφαση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button