Πελοπόννησος

Παραλίγο σύγκρουση «ρομποτικού τρένου» του ΟΣΕ με ΙΧ στην Πάτρα

Παραλίγο σύγκρουση του «ρομποτικού τρένου» του ΟΣΕ με ΙΧ αυτοκίνητο στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης στη διάβαση της Διγενή Ακρίτα στον Καστελλόκαμπο της Πάτρας.

Όπως καταγγέλλει ο οδηγός στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», «οι μπάρες δεν είχαν κατέβει ούτε υπήρχε φωτεινή σήμανση και το τεράστιο μηχάνημα εκινείτο πάνω στις ράγες».

Ο οδηγός πρόλαβε και σταμάτησε γλιτώνοντας τη σύγκρουση για λίγα δευτερόλεπτα.

Το συγκεκριμένο «ρομποτικό» μηχάνημα βρίσκεται στο Μηχανοστάσιο του ΟΣΕ, στην οδό Αθηνών και αναλαμβάνει να «φέρει στα ίσα τους» τις ράγες, με ακρίβεια εκατοστού, ενώ «φροντίζει» και για τις κλίσεις, το υψόμετρο και τις γωνίες των σιδηροτροχιών. Το Plasser 08 275/4 αναλαμβάνει «εργασία» τις νυχτερινές ώρες, για να μην παρενοχλείται η κίνηση του τοπικού Προαστιακού!

Το «ρομποτικό» τρένο ανά τακτά διαστήματα και όταν διαπιστωθεί, είτε από μηχανοδηγούς είτε από πεζοπόρα τμήματα της εταιρείας που έχει την ευθύνη συντήρησης, πως σε κάποια χιλιομετρική θέση εμφανίζεται πρόβλημα, οπότε αναλαμβάνει «δράση».

Σωστά χρησιμοποιείται νύχτα, όμως και πάλι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Γιατί αν κάποιο όχημα πέσει πάνω του, σίγουρα η σύγκρουση θα είναι μοιραία!

ΠΗΓΗ: pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button