Ελλάδα

Πειραιάς: Έκρυβαν σε σακιά με καφέ 351 κιλά κοκαΐνη

Εμπορευματοκιβώτιο με κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 315 κιλών και 725 γραμμαρίων εντοπίστηκε εχθές σε τσουβάλια καφέ, στο πλαίσιο ελέγχων στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, το κοντέινερ προερχόταν από τη Γουατεμάλα και σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 298 συσκευασίες με κοκαΐνη.

Για την υπόθεση διενεργεί προανάκριση η Δίωξη Ναρκωτικών, ενώ κλήθηκε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και υπάρχει ήδη συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Σημειώνεται ότι από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου ελέγχθηκαν συνολικά περισσότερα από 150 κοντέινερ που προέρχονταν από χώρες της Λατινικής Αμερικής στο λιμάνι του Πειραιά.

Η ευρεία έρευνα έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας των αρμοδίων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τελωνείου Πειραιά, του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού, με τη συνδρομή του γραφείου DEA της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button