Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

“Πενταδάκτυλος” – Διάσχιση κεντρικής κορυφογραμμής Ταϋγέτου

Η πρώτη χειμερινή ανάβαση της χρονιάς, του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, στην κορυφή του Ταϋγέτου με την απαράμιλλη θέα στον Μεσσηνιακό και Λακωνικό Κόλπο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιανουαρίου 2022.

Κατά τους Βυζαντινούς χρόνους ο Ταΰγετος ονομαζόταν και Πενταδάκτυλος, επίθετο που σχετίζεται με την ανατολική του όψη και τις κορυφές που ξεχώριζαν από την πλευρά αυτή. Το πρόσφυμα πέντε δεν είναι απλό αριθμητικό και υπονοεί τα πολλά και μεγάλα δάκτυλα.

Τα πολλά και μεγάλα «δάκτυλα» της κεντρικής κορυφογραμμής του Ταϋγέτου θα διασχίσουμε σε αυτή την αέρινη στην κυριολεξία διαδρομή. Πρόκειται ίσως για την ωραιότερη και πιο απαιτητική διαδρομή στον Ταΰγετο που κινείται στα όρια των δύο νομών (Μεσσηνίας και Λακωνίας), με εκπληκτική θέα και που περνά από τις ψηλότερες κορυφές του βουνού.

Οι συνθήκες θα είναι καθαρά χειμερινές και για τη συμμετοχή απαιτείται ο σχετικός εξοπλισμός και καλή φυσική κατάσταση.

  • Βαθμός δυσκολίας: 6+ (πολύ δύσκολη – ακατάλληλη για αρχάριους, απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση, εμπειρία και τεχνικές ικανότητες)
  • Ώρες πορείας: 12 +/-

Αναχώρηση: Σάββατο 15/1/2022 και ώρα 16:00μ.μ.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στον Αρχηγό Μάνο Πορώνη, τηλ.: 6976253723

ΕΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button