Αγροτικά

Πενταετή δάνεια για αγορά μηχανημάτων φέρνει η συνεργασία Πειραιώς-Πετρόπουλου

Προπομπό για αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των αγροτικών μηχανημάτων, οι οποίες αναμένεται να δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ύπαιθρος Χώρα», η συνεργασία που ανακοίνωσαν στα μέσα της εβδομάδας η Τράπεζα Πειραιώς και η Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Επί της ουσίας, όπως τονίζουν στην «ΥΧ» τραπεζικές πηγές, η επιχείρηση θα λειτουργεί ως εγγυητής για τη χορήγηση στον ενδιαφερόμενο επενδυτικού δανείου με ευνοϊκούς όρους, μέσω του οποίου θα καλύπτεται ολόκληρο το χρηματοδοτικό σκέλος που δεν έχει να κάνει με την ίδια συμμετοχή. Αφορά, δε, την αγορά καινούργιου ή μεταχειρισμένου εξοπλισμού (από τρακτέρ μέχρι παρελκόμενου) που πραγματοποιείται τόσο εντός όσο εκτός των Σχεδίων Βελτίωσης. Απαραίτητη προϋπόθεση, σε κάθε περίπτωση, είναι ο αγρότης-αγοραστής να θεωρείται αξιόχρεος, βάσει των κριτηρίων που θέτει η τράπεζα.

Όπως αναφέρουν στην «ΥΧ» στελέχη της Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, «στο πλαίσιο της συνεργασίας, η εταιρεία μας προτείνει στην Πειραιώς τους πελάτες μας και η τράπεζα, αφού ελέγξει φυσικά πρώτα κάποια πράγματα, εγκρίνει τη χρηματοδότησή τους». Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά πριν από ένα μήνα περίπου και εδώ και μερικές μέρες «τρέχει» σε κανονικούς ρυθμούς.

Χωρίς προσημειώσεις

Η διάρκεια των δανείων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα πέντε χρόνια. «Ο πενταετής αυτός διακανονισμός είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον αγρότη, όπως επίσης και το γεγονός ότι η δική μας παρουσία ουσιαστικά απαλείφει την απαίτηση για προσημειώσεις. Φυσικά μετράει και το γεγονός ότι εμπλέκεται μια τράπεζα η οποία έχει μια στενή και ιδιαίτερη σχέση με τον πρωτογενή τομέα», τονίζουν στην «ΥΧ» πηγές από την Π. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία διαθέτει την εμπειρία από ένα παρόμοιο πρόγραμμα που έχει υλοποιήσει σε συνεργασία με την Eurobank.

Η ανακοίνωση

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς, η συμφωνία με την Π. Πετρόπουλος έχει ως κίνητρο «την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά των γεωργικών μηχανημάτων και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ενίσχυσης.

Σκοπός του προγράμματος, είναι η χρηματοδότηση των αγροτών με ευνοϊκούς όρους για την αγορά γεωργικού εξοπλισμού, τόσο στο πλαίσιο του υπομέτρου 4.1 του ΠΑΑ 2014-2020 όσο και εκτός. Η χρηματοδότηση θα γίνεται με επενδυτικό δάνειο, για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού νέου ή μεταχειρισμένου (γεωργικοί ελκυστήρες και παρελκόμενα) με ευνοϊκούς όρους, αλλά και σημαντικά πλεονεκτήματα για τους πελάτες.

Σημειωτέον ότι η Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά τους γεωργικούς ελκυστήρες McCORMICK, Landini και Kubota σε πλήρη γκάμα, καλύπτοντας εύρος ιπποδυνάμεων από 40 έως 310 ίππους. Οι παραπάνω σειρές περιλαμβάνουν γεωργικούς ελκυστήρες προηγμένης τεχνολογίας που, σε συνδυασμό με την εκπροσώπηση παρελκόμενων των οίκων CELLI (μηχ/τα προετοιμασίας εδάφους), GALLIGNANI (χορτοδετικές μηχανές τετράγωνου και στρογγυλού δέματος) και ENOROSSI (μηχ/τα χορτονομής) καλύπτουν όλες τις ανάγκες των αγροτών για κάθε είδος καλλιέργειας.

ypaithros.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Δείτε Επίσης

Close