Κόσμος

Περισσότεροι άντρες θα φρουρούν την τελετή ορκωμοσίας Μπάιντεν απ’ όσους υπηρετούν σε Ιράκ και Αφγανιστάν!

Ένας μικρός στρατός θα αναπτυχθεί στην Ουάσιγκτον την 20ή Ιανουαρίου, κατά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, καθώς οι Αρχές ανησυχούν για νέα παρατράγουδα των οπαδών του Τραμπ.

Οι 10.000 άντρες της Εθνοφυλακής που θα πάρουν τις θέσεις τους κατά το Σαββατοκύριακο πριν από την ορκωμοσία είναι διπλάσιοι περίπου σε αριθμό από τα στρατεύματα που έχουν σήμερα οι ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν μαζί.

Ο στρατηγός της National Guard, Daniel R. Hokanson, είπε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ότι οι δυνάμεις που θα παραταχθούν στην Ουάσιγκτον μπορούν να φτάσουν ακόμα και τις 15.000.

Οι τρελοί αριθμοί και μόνο δείχνουν πόσο ανήσυχοι παραμένουν κάποιοι για το κλίμα πόλωσης και την τεταμένη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Στο Ιράκ και το Αφγανιστάν υπηρετούν κάπου 2.500 αμερικανοί στρατιώτες στο καθένα. Στην πρωτεύουσα της χώρας θα αναπτυχθούν τουλάχιστον διπλάσιες δυνάμεις.

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button