Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πάνω από 2.200.000 ευρώ χρωστούν οι Δήμοι για τη διαχείριση των απορριμμάτων!

Ενώ καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαχείριση των απορριμμάτων από τον ιδιωτικό όμιλο Δήμοι έφτασαν κιόλας να χρωστούν ποσό άνω των 2.200.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια έχει προειδοποιήσει εγγράφως ότι όσοι Δήμοι δεν πληρώσουν άμεσα θα βρουν την πόρτα του ιδιωτικού εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων κλειστή, ενώ οι μέχρι τώρα οφειλές τους θα βεβαιωθούν στο Δημόσιο Ταμείο.

Από την πλευρά τους οι Δήμοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους και ψάχνουν να βρουν πως θα ανταποκριθούν στις οικονομικές τους δεσμεύσεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συγκάλεσε χθες, Τρίτη 9 Αυγούστου, σύσκεψη “σχετικά με το θέμα των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων -από ορισμένους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας-, της καταβολής του αντιτίμου προς την εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων τους, η οποία γίνεται στη μονάδα της Παλαιόχουνης.

“Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, η οφειλή έχει ξεπεράσει τα 2,2 εκ ευρώ και απευθύνω έκκληση προς τους δήμους να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους” σημείωσε ο περιφερειάρχης”.

Exit mobile version