Πολιτική

Πετράκος: «Δικαιωθήκαμε. Να ακυρωθεί το σκανδαλώδες έργο ΣΔΙΤ για τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο»!

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

 «Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ  ΓΙΑ ΤΟ ΣΔΙΤ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ»

Η χθεσινή (11/8/2020) απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει το φάκελο του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ» επιβεβαιώνει την σοβαρότητα των αντιρρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρά τα όσα έλεγε ο κ. Περιφερειάρχης και ο κ. Γραφάκος ότι   «είναι τεχνικού χαρακτήρα οι ενστάσεις».

Κυρίως όμως δικαιώνει την παράταξή μας και όλους όσους οκτώ χρόνια τώρα αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε το σκανδαλώδες αυτό έργο.

Η απόσυρση του φακέλου αποτελεί κόλαφο για τον κ. Τατούλη και τις κυβερνήσεις ΓΑΠ και Σαμαρά οι οποίοι στήριξαν και προωθούσαν το συγκεκριμένο έργο αλλά και για τον κ. Νίκα και τον κ. Τσίπρα οι οποίοι αφού έκαναν μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα αναφώνησαν ζήτω το έργο Τατούλη. Αποτελεί όμως κόλαφο και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία επιμένει παρά την απόσυρση του φακέλου να τον επαναϋποβάλλει αντί να αλλάξει οριστικά κατεύθυνση.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» για μια ακόμη καλεί την κυβέρνηση, την Περιφερειακή Αρχή και όλο το ΠεΣυΠ, τον ΦΟΣΔΑ, τους Δημάρχους και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Πελοποννήσου να ακυρώσουν το σκανδαλώδες έργο ΣΔΙΤ και να προχωρήσουμε σε επανασχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων  με ένα εναλλακτικό σχέδιο .

Ένα εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων θα πρέπει:  να είναι αποκεντρωμένο κατά ομάδες Δήμων και υπό την ευθύνη και διαχείριση των Δήμων και να ακολουθεί τα βήματα διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, ανάκτηση υλικών, κομποστοποίηση και το ελάχιστο υπόλειμμα να θάβεται σε ΧΥΤΥ.

 

Η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πραγματικό πρόβλημα και το σημερινό μοντέλο του πράσινου κάδου με τα σύμμεικτα που καταλήγουν σε χωματερές και του συστήματος του μπλε κάδου για όλα τα ανακυκλώσιμα (με αποτέλεσμα η συνολική ανακύκλωση που επιτυγχάνεται να είναι γύρω στο 10%), είναι εντελώς αποτυχημένο.

Το Γραφείο Τύπου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.