Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Πλήθος πιστών παρευρέθηκε στον εσπερινό του Αγ. Χαραλάμπους στα Φιλιατρά [εικόνες]

 

main


Στις σημερινές εκδηλώσεις έδωσε το παρών ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Πλήθος πιστών, από την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν την πόλη των Φιλιατρών για τις θρησκευτικές τελετές και για να ανάψουν ένα κερί ζητώντας τη Χάρη και τη Βοήθεια του Αγίου Χαραλάμπους.

Ξεκινησαν σήμερα το απόγευμα στις 6 οι θρησκευτικές τελετές, παραμονή της εορτής του Αγ. Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου βρίσκεται η Ιερή και Θαυματουργή Εικόνα του Αγίου, με Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό μετά Θείου Κηρύγματος στον οποίο χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και, φυσικά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος.

Τους Μητροπολίτες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ενώ δίπλα του ήταν Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι των Φιλιατρών, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και στις 8.30 Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Από το πρωί, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μετά την προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς με κατάληξη την κεντρική πλατεία όπου και θα ψαλλεί δέηση. Ακολούθως η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό όπου θα γίνει η Απόλυση.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button