Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Πλήθος πιστών στη γιορτή του Αγίου Αθανασίου στους Χριστιάνους [εικόνες – βίντεο]

main


Με λαμπρότητα τίμησε και φέτος η Τριφυλία τον Άγιο Αθανάσιο Επισκοπο της Χριστιανουπόλεως.

Χθες το απόγευμα παραμονή της εορτής, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως στην Κυπαρισσία τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Κυπαρισσίας, συνοδεία της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας και στην πλατεία της πόλης εψάλλη δέηση.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, παρουσία πλήθους πιστών από τις γύρω περιοχές τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χριστιανούπολη χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου, μετά του Ιερού Κλήρου όπου και εκφώνησε Θείο Κήρυγμα για τη ζωή και τη δράση του Αγίου. Στη συνέχεια, έγινε Λιτανεία της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της Χριστιανούπολης συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών με κατάληξη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος όπου και έγινε η Απόλυση.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κα. Ελένη Αλειφέρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Περικλής Μαντάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστιανούπολης, κ. Μπάμπης Αλεξόπουλος, ο εορτάζων πρώην επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας, Θανάσης Πετρόπουλος, αντιδήμαρχοι του δήμου Τριφυλίας, τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Δηλώσεις Αλειφέρη για τα έργα υποδομής που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.

Σε δηλώσεις της, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αλειφέρη αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τόνισε πως για ακόμη μια χρονιά με σεβασμό και ευλάβια εορτάζεται ο Άγιος Αθανάσιος Επίσκοπος της Χριστιανουπόλεως, ενώ αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο Βυζαντινό μνημείο του Ναου της Μεταμορφόσεως λέγοντας πως η Περιφέρεια έχει εξασφαλίσει, από τις πιστώσεις των πυρόπληκτων, τις απαραίτητες πιστώσεις προκειμένου να γίνουν οι επεμβάσεις στον προαύλιο χώρο του ναού, ενώ ο δήμος Τριφυλίας ετοιμάζει την μελέτη. Όπως έιπε η ίδια υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση καθώς πρόκειται για ένα μνημείο οπού χρειάζονται ειδικές εγκρίσεις, ωστόσο πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί και απομένει η μελέτη ηλεκτροφωτισμού του προαυλίου χώρου. Κλείνοντας η κα. Αλειφέρη είπε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την χρηματοδότηση του δρόμου  Περδικονέρι – Χριστιάνοι, και του δρόμου Κυπαρίσσια – Αρμενιοί – Φαρακλάδα.

 

Δείτε εικόνες:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button