Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Πλήθος πιστών στη λαμπρή γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά [εικόνες – βίντεο]

Χιλιάδες πιστών στα Φιλιατρά – Τουλάχιστον 20 πούλμαν με πιστούς!

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε, σήμερα Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στα Φιλιατρά η Παντριφυλιακή εορτή του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. Τον εορτασμό λάμπρυνε η παρουσία των προσκεκλημένων μητροπολιτών Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, μετά του επιχώριου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου.

Από το πρωί η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών παιάνισε το εωθινό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τονώνοντας το εορταστικό κλίμα. Πλήθος πιστών συνέρρευσε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και βρίσκεται η Ιερά Εικόνα του Αγίου και τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ανάβοντας ένα κερί, προσκυνώντας και ζητώντας τη βοήθεια και τη Χάρη του Αγίου Χαραλάμπους.

Μετά το κήρυγμα ξεκίνησε, συνοδεία των Φιλαρμονικών του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, των Γαργαλιάνων και της Κυπαρισσίας αντιπροσωπείας των Ενόπλων Δυνάμεων και μαθητών σχολείων, η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Εφεστίου Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους σε κεντρικές οδούς, με κατάληξη την κεντρική πλατεία, όπου και εψάλη δέηση. Εκεί, ο μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους μητροπολίτες για την παρουσία τους, ευχόμενος να είναι πολλά τα έτη της αρχιερατικής τους διακονίας. Ευχαρίστησε επίσης όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εορτής.

Ακολούθως η πομπή επέστρεψε στον Ιερό Ναό και έγινε η Απόλυση.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Τριφυλίας παρέθεσε δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών, όπου οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για διάφορα ζητήματα, τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε ότι:

Σήμερα ολοκληρωθήκαν οι γιορτές για τον Άγιο Χαράλαμπο, για έναν Άγιο που δεν είναι μόνο ο Άγιος αυτής της κοινωνίας, είναι αυτή η θεία μορφή που είναι ταυτισμένη με την ιστορία της πόλεως, με την ψυχή της κοινωνίας και των κάτοικων. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρωθήκαν  με την παρουσία πλήθος λαού και την παρουσία τριών ιεραρχών που λάμπρυναν την ημέρα κατά τον καλύτερο τρόπο. Αλλά και από ότι είδατε ενόψει εκλογών οι επισκέπτες μας ξεπεράσαν κάθε προσδοκία. Ξαναθυμήθηκα τι σημαίνει σπρώξιμο. Αυτή η ημερομηνία είναι μια ημερομηνία χαρακτηριστική, βαίνουμε ανοιχτά πλέον στην προεκλογική περίοδο και καταλαβαίνετε ότι οι μηχανές θα δουλέψουν περισσότερο. Εμείς ξέρετε έχουμε δημοπρατήσει έργα για τα οποία η δημοτική αρχή έχει παλέψει. Ο επόμενος χρόνος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ζεστός. Να έχουμε τη χάρη του Αγίου Χαράλαμπου, να κάνουμε εκλογές σε ένα ήπιο κλίμα με απολυτό σεβασμό, γιατί κυρίως θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε ένα κίνητρο, να εξυπηρετήσουμε τα οφέλη και τις ανάγκες αυτής της κοινωνίας.

Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ευχήθηκε,

Σήμερα είναι η γιορτή των Φιλιατρών, γιορτάζουν τον πολιούχο τους, Άγιο Χαράλαμπο. Εύχομαι από καρδίας χρονιά πολλά και καλά. Η καινούργια χρονιά είναι μια χρονιά που θα δοκιμαστούμε όλοι μας, στην ευθύνη της αρμοδιότητάς μας. Γιατί αυτό πλέον προέχει περισσότερο, επειδή σε αυτόν τον κρίσιμο χρόνο το κάθε υποψήφιο δημόσιο πρόσωπο έχει ένα καθαρά προσωπικό αφήγημα που δεν έχει καμία σχέση με τα προβλήματα του τόπου. Εύχομαι να πρυτανεύσει πάνω από όλα ο σεβασμός, η ευγένεια και απολύτως να γίνει σεβαστή η αγωνία των πολίτων, που δίνουν την δική τους κρίσιμη μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Είμαι σίγουρος το 2019 ότι θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση σε αυτό που κάνει η περιφερειακή αρχή όλα αυτά τα χρόνια, θα θέσει τους καινούργιους στόχους και το συμβόλαιο με τους πολίτες θα είναι εξαιρετικά δυναμικό, μιας και θα αφορά δυνατότητες στους πολίτες για να υπερσιτίσουν τον εαυτό τους, τις οικογένειες τους και τον τόπο τους.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, δήλωσε,

Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής για τα Φιλιατρά και θέλω να ευχηθώ σε όλους τους κάτοικους των Φιλιατρών και της γύρω περιοχής, υγεία, προκοπή, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Η χώρα μας ζει όντως μια καινούργια εποχή, απαλλαγμένη από δύσκολες εποπτείες, κηδεμονίες και βαριά μέτρα καμία αυτό οπωσδήποτε θα έχει αντανάκλαση και στην περιοχή. Γιατί στην προσπάθεια αυτή τη στιγμή της κυβέρνησης έχει επικεντρωθεί να ληφθούν τα μετρά ώστε να επουλωθούν οι πληγές που έχουν ανοίξει όλα τα χρόνια της κρίσης.

Ο πρώην υπουργός, Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε τα εξής:

Τα Φιλιατρά σήμερα και όλοι μας γιορτάζουν τον Άγιο τους, τον προστάτη τους, εύχομαι ο Άγιος Χαράλαμπος να προστατεύει την Μεσσηνία μας, να προσθέτει την πατρίδας μας. Η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε μια άσχημη κατάσταση, ευχόμαστε και προσευχόμαστε του χρόνου να είναι σε καλύτερη θέση. Η πατρίδα μας και οι Έλληνες να έχουν ελπίδα, και η ελπίδα θα ‘ρθει γρηγορότερα, και θα ‘ρθει γρηγορά με την πολίτικη αλλαγή που πρέπει να έρθει το συντομότερο. Δεν πρέπει η χωρά μας να σέρνεται άλλο. Αξίζουμε όλοι καλύτερες ημέρες, με την βοήθεια του Θεού της Παναγίας και του Αγίου Χαράλαμπου θα τις έχουμε.

 

Στις θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Αντωνία Μπούζα, ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας Στάθης Ανδρινόπουλος, η επικεφαλής της ΡΑΚΙ, Ιωάννα Μαραβελή, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης και Χάιδω Παναγιωτοπούλου, περιφεριακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σώματος, όπως και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων των Φιλιατρών και της περιοχής.

 

Δείτε βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button