Ελλάδα

Πλακιωτάκης – «Μπλόκο» σε 22.000 εκδρομείς από τον Ιούνιο

Πάνω από 22.000 επιβάτες δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στα πλοία και να φτάσουν στον προορισμό τους, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ανέφερε πως και οι 22.000 δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά και δεν τους επετράπη η επιβίβαση στα πλοία.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης σημείωσε πως «στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να μην χαλαρώσουν οι έλεγχοι στα πλοία στα λιμάνια της χωράς και οι προσπάθειες είναι συνεχείς προς αυτή την κατεύθυνση».

Η κίνηση στα μεγάλα λιμάνια

Παράλληλα, σημείωσε πως από την πρώτη Ιουνίου μέχρι και τις 15 Αυγούστου τουλάχιστον 2,7 εκατομμύρια επιβάτες έχουν επιβιβαστεί από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου και από τον Πειραιά καθημερινά φεύγουν 25.000 επιβάτες. Σε σχέση με την κίνηση του 2019 η μείωση τη φετινή χρονιά ήταν της τάξης του 23%.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν ακόμα και όταν γυρίσουν από τις διακοπές τους γιατί όπως ανέφερε «το μοναδικό όπλο είναι ο εμβολιασμός».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button