ΓαργαλιάνοιΠολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

Πλημμύρισε από μικρούς χορευτές η πλατεία των Γαργαλιάνων στο 2ο Αντάμωμα παιδικών ομάδων παραδοσιακού χορού [εικόνες]

 

main


Οι μικροί χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και καταχειροκροτήθηκαν!

Μέσα σε κλίμα εγκάρδιο, με θερμά συναισθήματα αγάπης και φιλίας ολοκληρώθηκε το «2ο Αντάμωμα Παιδικών Ομάδων Παραδοσιακού Χορού» το οποίο πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουλίου στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική πλατεία των Γαργαλιάνων.

Η εκδήλωση είχε σαν σκοπό την προώθηση των ντόπιων παραδοσιακών χορών, τραγουδιών και εθίμων μέσα από τα παιδικά Τμήματα και με την συνεύρεση, με άλλους αντίστοιχους συλλόγους, ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά ακόμη περισσότερους χορούς. Να σημειωθεί πως για πρώτη χρονιά συμμετείχε και Σύλλογος γυναικών Δωρίου.

Οι ΣΥΛΛΟΓΟΙ οι οποίοι πήραν μέρος ήταν:

  1. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ με χορούς από την ΚΡΗΤΗ, ΔΑΣΚΑΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ.
  2. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΩΡΙΟΥ με τους εξης χορούς: Τσάμικος σε ωραίο περιβόλι, καλαματιανός μια Γαργαλιανιώτισσα, χοροί ΘΡΑΚΗΣ γιάρισκα καλλινίτικος, συρτός συγκαθιστός, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΒΑΤΑΣ.
  3. ΜΕΣΚ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΕ ΧΟΡΟΥΣΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ: Καραββιτικος, Ζαγαράκια, Μεσσαρίτικος, Τσιριγώτικος, ΔΑΣΚΑΛΟΣ Κ. ΤΖΑΝΕΤΤΟΣ.
  4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” με χορούς Μ. Ασίας: Σουιτα Μπάλλος, ΑΙΝΤΕ ΟΠΛΕΣ, Αλατσατιανή, Πολίτικος, Κουλουριώτικος, Γιαλό-Γιαλό, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
  5. ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ με χορούς από τη Μ. Ασία, ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ.
  6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ με τους εξής χορούς: Ρουμπαλιά , Μεσ του Αγαίου τα νησιά, Κοτσάκια, Μπαλαριστός, ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ.
  7. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΑΡΑΓΑΛΙΑΝΩΝ με τους εξής χορούς: Kεχαγιάδικος Λήμνου, Συρτος Χίου, Πυργούσικος, Καρεκλάδικος Λέσβου, Μαζωμένος ΛΕΣΒΟΥ, ΔΑΣΚΑΛΑ ΕΛΕΝΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.
  8. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΡΑΘΟΠΟΛΗΣ με χορούς απο τη ΡΟΔΟ Ισος Συρτός, Συρτός Ρόδου, Στη θάλασσα τη γαλανή, Συρτός Νανού, Σούστα Ρόδου, Καλαματιανός ΡΟΔΟΥ, Φέτος το καλοκαίρι ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.
  9. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με χορούς από την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ράικος, Σόφκα, . Λεβέντικος, Ζάικος, Μπαιμπούσκα, Χασαποσέρβικο. ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ.

Σε ευχαριστήριο μήνυμά του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο οποίος είχε την οργάνωση – παρουσίαση της βραδιάς, σημειώνει πως ευχαριστεί, «όλους τους Συλλόγους που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη βραδιά για την Τριφυλία. Η βραδιά κύλησε με ιδιαίτερη επιτυχία με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα και Μ. Ασία. Όλα τα παιδιά χόρεψαν με κέφι, ζωντάνια με την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας για την ευγενική της υποστήριξη , την ΑΡΤΟΠΟΙΑ ΜΠΟΥΛΟΥΛΗ, ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΚΗΣ ΚΑΤΡΙΤΣΗΣ , διότι πάντοτε στηρίζουν και βοηθούν όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ».

 

01

 

02

 

03

 

04

 

05

 

06

 

07

 

08

 

09

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button