Τοπικά Νέα

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός Ονομαστηρίων Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Με λαμπρότητα τελέστηκε απόψε, ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Καλαμάτας, για τα ονομαστήρια του επιχωρίου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Προ του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Χειρός του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εκ της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βαρλαάμ Μετεώρων. Το Ιερό θησαύρισμα μετέφερε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Κοζάνης κ. Παύλου,  Άρτης κ. Καλλινίκου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Κίτρους κ. Γεωργίου, Σουηδίας κ. Κλεόπα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Περιστερίου κ. Κλήμεντος, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Αβύδου κ. Κυρίλλου, Αμορίου κ. Νικηφόρου και Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε από καρδιάς τον Μεσσήνιο Μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο για την ευλογία μεταφοράς της Τιμίας χειρός του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου από την Μητρόπολή του, τους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τους εκπροσώπους των Αρχών, καθώς και το εκκλησίασμα για την τιμητική παρουσία τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button