Αγροτικά

Πορτοκάλια: Στα 0,22 ευρώ/κιλό η αποζημίωση για τον παγετό

Στην αναθεώρηση πορισμάτων από προηγούμενη καταστροφή στην Σκάλα Λακωνίας θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ

Στα 0,22 ευρώ το κιλό ορίζεται η αποζημίωση για τους παραγωγούς πορτοκαλιών που επλήγησαν από τον παγετό.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, θα αναθεωρηθούν πορίσματα από προηγούμενη καταστροφή στην Σκάλα Λακωνίας γιατί δεν ήταν δίκαια, με ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων του Οργανισμού. Για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θα εξετάσει τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί.

Στο μεταξύ, σε περιβόλια που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό, στην περιοχή Λεήμονα στη Σκάλα Λακωνίας, επισκέφθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός.

Δέσμευση του κ. Λιβανού είναι ότι το ΥπΑΑΤ θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να αποζημιώσει τους αγρότες που επλήγησαν από τον παγετό με ταχύτητα, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα.

Έξω από το Πνευματικό Κέντρο της Σκάλας που έγινε η σύσκεψη των αγροτικών φορέων της περιοχής, είχε συγκεντρωθεί ομάδα αγροτών, ο επικεφαλής της οποίας κ. Βασίλης Βρουλίτης, πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έθεσε στον κ. Λιβανό και το ζήτημα της αύξησης του κόστους παραγωγής, η οποία έχει προκύψει από το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης.

Ο ΥπΑΑΤ δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συνεχισθεί η λήψη μέτρων που ως στόχο έχουν τη μείωση του κόστους παραγωγής και ανήγγειλε ότι αναμένεται η ανακοίνωση πρόσθετων μέτρων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων, τα οποία θα κινούνται μέσα στο πλαίσιο κανονισμών της ΕΕ. «Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι το βάρος είναι δυσβάσταχτο», τόνισε ο κ. Λιβανός και υπενθύμισε όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button