Τοπικά ΝέαΦιλιατρά

Που αλλού υπάρχουν αντίγραφα του Πύργου του Άιφελ εκτός από τα Φιλιατρά;

Θεωρείτε ο το μοναδικό αντίγραφο του Πύργου του Άιφελ στον κόσμο βρίσκεται μόνο στα Φιλιατρά;

Ο αυθεντικός Πύργος του Άιφελ έχει ύψος 324 μέτρα και πήρε το όνομα του από το όνομα του μηχανικού, που τον σχεδίασε, του Gustave Eiffel. Με τόσα πολλά αντίγραφα του περίφημου πύργου να έχουν κατακλύσει όλο τον κόσμο, θα μπορούσατε κάλλιστα να βρείτε έναν δίπλα στο σπίτι σας.

Δείτε τα αντίγραφα:

Παρίσι, Τέξας, σε κλίμακα 1:16

Κατασκευασμένο το 1993, αυτό το αντίγραφο βρίσκεται σε μια συνεχή μάχη με ένα άλλο αντίγραφο στο Τενεσί, που ολοκληρώθηκε επίσης το 1993. Η μάχη σχετικά με το ποιος από τους δυο είναι πιο ψηλός, έλαβε τέλος με την τοποθέτηση ενός καπέλου, με τον πύργο να διαθέτει πλέον περίπου 20 μέτρα ύψος.

Parizh, Ρωσία, σε κλίμακα 1:6

Κατασκευασμένο το 2005, αυτό το αντίγραφο αποτελεί αξιοθέατο της περιοχής.

Slobodzeya, Ρουμανία, σε κλίμακα 1:6

Η τραγική ιστορία πίσω από αυτόν τον πύργο είναι ότι ο δημιουργός του κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα, ώστε να χτίσει ένα θεματικό πάρκο σε αυτή την απομακρυσμένη, μικρή πόλη της Ρουμανίας και μέσα σε αυτό να τοποθετήσει και τον δικό του Πύργο του Άιφελ, ωστόσο ο ίδιος είναι σήμερα στη φυλακή.

Hangzhou, Κίνα, σε κλίμακα 1:3

Η Κίνα έχτισε αυτή την τεράστια πόλη με αντίγραφα διάσημων οροσήμων, όπως ο Λευκός Πύργος, σήμερα όμως το σημείο είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη – φάντασμα. Ο Πύργος του Άιφελ στο Hangzhou κατασκευάστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή γύρω του εξακολουθούν να υπάρχουν χωράφια.

Λας Βέγκας, Νεβάδα, σε κλίμακα 1: 2

Αυτό είναι το μεγαλύτερο αντίγραφο του πύργου του Άιφελ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Paris Las Vegas Casino. Αυτό το αντίγραφο έχει ακόμα και τον δικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

Durango, Μεξικό, σε κλίμακα 1: 6

Αυτό το αντίγραφο δωρήθηκε από τη γαλλική κοινότητα στο Durango. Παρότι οι βανδαλισμός στον πύργο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το κάτω μέρος του έχει μεγάλες καταστροφές, παρόλα αυτά ο πύργος φωταγωγείται κάθε βράδυ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button