Κόσμος

Πραγματικό θρίλερ -Πώς σώθηκε άνδρας από αρκούδα που τον απειλούσε γράφοντας SOS στην οροφή καλύβας όπου έμενε

Μοιάζει με την πλοκή μιας ταινίας ή ενός μυθιστορήματος θρίλερ. Ένας άνδρας στην Αλάσκα διασώθηκε, τραυματισμένος αλλά ζωντανός, μετά από επανειλημμένες επιθέσεις από μια αρκούδα η οποία επέστρεφε στην καλύβα του, από την οποία εκείνος δεν είχε κανέναν τρόπο να επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο.

Η δοκιμασία του άγνωστου άνδρα αναλύθηκε λεπτομερώς στους New York Times. Ευτυχώς, η ιστορία του είχε αίσιο τέλος όταν ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής που περνούσε τυχαία εντόπισε τον άνδρα να κουνάει τα χέρια του και να έχει γράψει ένα SOS και «Βοηθήστε με» στην οροφή της καλύβας του.

Η εφημερίδα είπε ότι ο άνδρας, στα 50 ή τα 60 του είχε μείνει μόνος σε μια κατασκήνωση εξόρυξης περίπου 50 χιλιόμετρα από την απομονωμένη πόλη Νομ, όταν συνάντησε την αρκούδα, η οποία του επιτέθηκε και τον έσυρε σε ένα ποτάμι.
Δεχόταν επιθέσεις από την αρκούδα επί μία εβδομάδα

Ο άνδρας, ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι, κατάφερε να δραπετεύσει αλλά δεχόταν επιθέσεις από την αρκούδα για περίπου μία εβδομάδα. «Είπε ότι η αρκούδα επέστρεφε κάθε βράδυ και δεν είχε κοιμηθεί για μέρες» ανέφερε ο Τζάρεντ Καρμπατζάλ, ένας από τους πιλότους του ελικοπτέρου της ακτοφυλακής.

Τελικά εντοπίστηκε όταν το ελικόπτερο άλλαξε ελαφρώς την πορεία του για να αποφύγει κάτι σύννεφα. Το ελικόπτερο εντόπισε τον ταλαιπωρημένο άνδρα και προσγειώθηκε γρήγορα, αντικρίζοντας τον με ένα επίδεσμο στο πόδι, να κουνάει ένα είδος λευκής σημαίας. Η πόρτα του καταφυγίου όπου έμενε είχε επίσης διαλυθεί.

«Δεν συναντάμε συχνά ανθρώπους στη μέση του πουθενά» δήλωσε ο άλλος πιλότος του ελικοπτέρο, Αζ Χαμάκ. «Όταν φτάσαμε εδώ, είδαμε έναν άνδρα γονατιστό να κουνάει με τα χέρια του μια λευκή σημαία».

Το ελικόπτερο ήταν στο δρόμο για το Νομ σε μια αποστολή να μεταφέρει επιστήμονες για να ψάξουν για νεκρές φάλαινες και φώκιες κατά μήκος της ακτής. «Εάν είχαμε πάει στην άλλη κοιλάδα, δεν θα τον βρίσκαμε ποτέ». Όσο για τον άνδρα, αναρρώνει από τα τραύματά του στο νοσοκομείο.
Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button