Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Προκαταρκτική εξέταση για τον ΧΑΔΑ της Πύλου

Untitled-10-13


Προκαταρκτική εξέταση για τον ΧΑΔΑ στον “Αγιο Νικόλαο” της Πύλου διενεργεί η πταισματοδίκης Τρίπολης. Στο πλαίσιο της εξέτασης αυτής κλήθηκε να καταθέσει και να δώσει εξηγήσεις ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Ομως, ο κ. Τατούλης δεν θα παραστεί ο ίδιος για να καταθέσει, καθώς όρισε δικηγόρο από την Τρίπολη να τον εκπροσωπήσει και να καταθέσει για λογαριασμό του στην πταισματοδίκη. Την απόφαση για τον ορισμό του δικηγόρου επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΧΑΔΑ στον “Αγιο Νικόλαο” της Πύλου είναι από τις πιο “πονεμένες” ιστορίες στη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μεσσηνία, καθώς έχουν προκληθεί πυρκαγιές, που μάλιστα έχουν επεκταθεί και εκτός των ορίων του χώρου. Ακόμα, με την αποκατάσταση της χωματερής που διενήργησε η Περιφέρεια με εργολαβία, εξαφανίστηκαν χιλιάδες δέματα σκουπιδιών από τον γειτονικό χώρο, γεγονός που κατήγγειλε στον εισαγγελέα Καλαμάτας ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου – Νέστορος Ηλίας Κανάκης. Λόγω της καταγγελίας ο εισαγγελέας είχε δώσει εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου για προκαταρκτική εξέταση, ενώ το ΚΕΠΠΕ (Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβαλλοντικού Ελέγχου) Μεσσηνίας σε αυτοψία του βεβαίωσε ότι το 70% των δεματοποιημένων σκουπιδιών που βρίσκονταν στο χώρο του δεματοποιητή στον “Αγιο Νικόλαο” της Πύλου είχε εξαφανιστεί. Επίσης, το Σεπτέμβριο του 2016, σε 1 χρόνο με τριετή αναστολή είχε καταδικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος Πύλου – Νέστορος, αρμόδιος για την καθαριότητα, ως υπεύθυνος για τη φωτιά στη χωματερή του “Αγίου Νικολάου”, που έκαιγε για πάνω από μία εβδομάδα.
Το δικαστήριο είχε αποφασίσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στον αρμόδιο εισαγγελέα για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών και την άσκηση δίωξης σε βάρος του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του εργολάβου αποκατάστασης της χωματερής, από την εργολαβία που υλοποιεί η Περιφέρεια. Γ.Σ “Ελευθερία”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button