ΚυπαρισσίαΤοπικά Νέα

Προμελέτη για διοικητήριο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας – Υποδειγματική λειτουργία των Εξωτερικών Ιατρείων

12


ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ για την δημιουργία διοικητηρίου και οικονομικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής διοικητής του ιδρύματος κ. Παναγιώτης Μπασιάκος παρέχοντας σημαντικά στοιχεία για την επαρκή λειτουργία του νοσοκομείου σε ότι αφορά τα εξωτερικά ιατρεία.
Ο κ. Μπασάκος τόνισε στις δηλώσεις του αναλυτικά ότι: «Παραλάβαμε την προμελέτη που αφορά στο κτιριακό της νοσοκομειακής μονάδας Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Αυτό είναι το σχέδιο για τις διοικητικές υπηρεσίες, συν αποθήκες, συν φαρμακείο, συν μεταφορά των μαγειρείων, για δημιουργία κι άλλων γραφείων στο ισόγειο του νοσοκομείου, που απαιτούνται για τη στέγαση μελλοντικών ειδικοτήτων ιατρικής υπηρεσίας, π.χ. οφθαλμολογίας, ΩΡΛ κ.τ.λ. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας παρουσιάσω το σχέδιο, το οποίο μας δείχνει τη διάταξη των γραφείων, μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, σε κτήριο που θ’ ανεγερθεί πίσω, εκεί που είναι σήμερα τα λυόμενα. Μπορεί να είναι και βαρέος τύπου, αυτό θα το κρίνει το συμβούλιο, σύμφωνα με το κόστος. Κι αυτό κατοχυρώνει, αλλά και αποδεικνύει ότι το νοσοκομείο θα παραμείνει εδώ πέρα για πολλά χρόνια, για να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής».
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Ο κ. Μπασάκος με αφορμή την προμελέτη επισήμανε ότι «στοχεύουμε να έχουμε τελειώσει τη μελέτη αυτή μέχρι το Σεπτέμβρη, για να μπορέσουμε μετά, είτε με έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου είτε μέσω προγραμμάτων – δεδομένου ότι το νοσοκομείο είναι και Κέντρο Υγείας – να το εντάξουμε και να ολοκληρωθεί το έργο, είτε από ίδιους πόρους του νοσοκομείου μέσω των ιδρυμάτων και της περιουσίας την οποία έχει. Πιστεύω ότι αυτό θα ανεβάσει την απόδοση του νοσοκομείου, γιατί ήδη έχει ανέβει, ακόμα περισσότερο. Να έχετε υπόψη σας ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουμε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προσέλευση ασθενών περίπου 12.000. 12.000, δηλαδή, άτομα πέρασαν από εδώ και εξυπηρετήθηκαν στο διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών, που σημαίνει ότι έχουμε περίπου μέσο όρο 3.000 άτομα – ασθενείς το μήνα. Προβήκαμε και σε 200 χειρουργικές επεμβάσεις, συν τη δουλειά που είχε ο παθολογικός τομέας, ο οποίος, βέβαια, είναι η αιχμή του δόρατος!» ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button