Τοπικά Νέα

Προς υπογραφή το έργο ΣΔΙΤ Πελοποννήσου

Στην τελική ευθεία φαίνεται να μπαίνει η πολύπαθη υπόθεση της υπογραφής της ΣΔΙΤ για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η εκτίμηση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για υπογραφή στις 5 Μαΐου θα εκπληρωθεί τελικώς, αλλά στη Διαύγεια της Περιφέρειας δημοσιεύθηκε μια σύμβαση παροχής υπηρεσιών που δείχνει ότι η υπογραφή του έργου είναι κοντά.

Η σύμβαση παροχής υπηρεσιών υπεγράφη ανάμεσα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως αναθέτουσα αρχή και στην εταιρία συμβούλων μηχανικών VM&A Σύμβουλοι Μηχανικοί ΑΕ. Όπως αναφέρεται στη σύμβαση, η ανάδοχος εταιρία αναλαμβάνει την υλοποίηση και διαχείριση δράσεων του έργου «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», αντί του ποσού των 22.196 ευρώ (δείτε ΕΔΩ).

Συγκεκριμένα, το αντικείμενο του έργου συντίθεται από τις εξής υπηρεσίες:

1) Στην υποστήριξη της Αναθέτουσας Αρχής και των αρμοδίων υπηρεσιών της, ώστε να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται βάσει των τευχών του διαγωνισμού, προκειμένου να υπογραφεί η Σύμβαση Σύμπραξης, όπως π.χ έλεγχος των προς υπογραφή τελικών τευχών της Σύμβασης Σύμπραξης και των Παρατημάτων αυτής, επικοινωνία με τον ΙΦΣ, κλπ.

2) Στην υποστήριξη της Αναθέτουσας Αρχής σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης Σύμπραξης μέχρι την ημερομηνία έναρξης Ισχύος όπως ακολούθως αναφέρονται ενδεικτικά:

α1) Της ολοκλήρωσης των διαδικασιών μεταβίβασης του συνόλου των εδαφικών εκτάσεων που αποτελούν τους Χώρους του Έργου από τον ΙΦΣ προς την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
α2) Των διαδικασιών καταχώρισης του συνόλου των σχετικών συμβολαιογραφικών πράξεων στα οικεία Υποθηκοφυλακεία/Κτηματολογικά Γραφεία.
α3) Της παράδοσης της Εγγυητικής Επιστολής Δεσμευτικής Επένδυσης.

β) Με την πλήρωση των προϋποθέσεων των ανωτέρω παραγράφων α1,. α2. & α3, θα υπογραφεί μεταξύ των Μερών, το Πρωτόκολλο Παράδοσης – Παραλαβής των Χώρων του Έργου και Προσδιορισμού Ημερομηνίας Έναρξης Ισχύος, στο οποίο θα επιβεβαιώνεται η ημερομηνία εκπλήρωσης των ως άνω όρων. Με το ίδιο έγγραφο θα οριστικοποιείται το ύψος της Ετήσιας Ενιαίας Χρέωσης και της Δεσμευτικής Επένδυσης. Η ημερομηνία αυτή θα
αποτελεί και την Ημερομηνία Έναρξης Ισχύος.

3) Στην υποστήριξη της Αναθέτουσας Αρχής, στη διοίκηση και παρακολούθηση του έργου «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ», στην εκπόνηση περιοδικών και λοιπών αναφορών προόδου, στην οικονομική διαχείριση του έργου και στην πιστοποίηση δαπανών της Αναθέτουσας Αρχής, τη συμμετοχή του Αναδόχου στις συναντήσεις του έργου, καθώς και την επικοινωνία με τους εταίρους του έργου για θέματα διοικητικής, οικονομικής και τεχνικής φύσεως.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στην υποχρέωση της εταιρίας να ολοκληρώσει τη μεταβίβαση των εκτάσεων που θα αποτελέσουν χώρους του έργου, αφού εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις ανάμεσα σε ιδιώτες στην Παλαιόχουνη, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επέμβει.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Γατσόπουλου-Θωμά, το υπουργείο Δικαιοσύνης παρεμβαίνει στη διαφορά των ιδιωτών για την πώληση οικοπέδων στην Παλαιόχουνη στην ΤΕΡΝΑ, προκειμένου να κατασκευαστεί η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με το με αριθμό πρωτ. 6786/2018 έγγραφό του, συνημμένο στο παρόν, που κοινοποίησε στο Γραφείο μας το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, διαβίβασε στους κκ. Εισαγγελείς Πρωτοδικών Αθηνών και Τριπόλεως την εξώδικη των εντολέων μας (οικογένειας Μπέζου) για συμβόλαια “μαϊμού” ακινήτου της που περιλαμβάνεται στη χωροθετημένη περιοχή του έργου “Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ”, στα οποία εμπλέκονται ιδιώτες και η ανάδοχος του έργου εταιρία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button