Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Προς 24ωρη λειτουργία το αεροδρόμιο Καλαμάτας στη διάρκεια της επόμενης θερινής περιόδου

aerodromiokalamatas


Προς 24ωρη λειτουργία τείνει το αεροδρόμιο Καλαμάτας στη διάρκεια της επόμενης θερινής περιόδου, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις οι οποίες προκύπτουν αφ’ ενός από τον απολογισμό της αντίστοιχης φετινής περιόδου -με 28 τακτικές γραμμές εξωτερικού και 2 εσωτερικού- και αφ’ ετέρου από το ενδεχόμενο ο διεθνής αερολιμένας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” να αποτελέσει εκ νέου, όπως ήταν και φέτος άλλωστε, βάση για αεροσκάφη της Aegean, με την προοπτική να υπάρξουν και επιπλέον συνδέσεις με προορισμούς του εξωτερικού.
Ωστόσο, όσο ευοίωνα και αν φαίνονται τα παραπάνω, όπως σημειώνουν καλά ενημερωμένες πηγές, άμεσα η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων βημάτων. Τα οποία αν και πολλάκις έχουν ανακοινωθεί και επανειλημμένα χαρακτηριστεί απολύτως απαραίτητα, εξακολουθούν να παραμένουν μόνο στο επίπεδο της θεωρίας.
Τα βήματα αυτά απαιτούν την άμεση εφαρμογή του μάστερ πλαν -με τις απαλλοτριώσεις και την επέκταση της πίστας αεροσκαφών- αλλά και τη στελέχωση του αερολιμένα με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην ολοένα αυξανόμενη κίνηση αλλά και να μπορέσει να λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, αν αυτό καταστεί αναγκαίο. Παράλληλα, θα πρέπει να βελτιωθούν και οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του αερολιμένα, μεταξύ των οποίων η συντήρηση των υποσταθμών, των αυτοματισμών, των ταινιοδρόμων, και των ζυγιστηρίων και εν γένει των υποδομών που υπάρχουν και συντελούν στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία του αερολιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button