Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Προσλήψεις για πυροπροστασία στο Δήμο Πύλου Νέστορος

pyrkagia


23 προσλήψεις για πυροπροστασία, κατά τη φετινή θερινή περίοδο, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Οι πιο πάνω θέσεις, που θα καλυφθούν με τρίμηνες συμβάσεις, είναι 20 πυροφύλακες (ΔΕ) για τις περιπόλους δασοπροστασίας, 2 οδηγοί φορτηγού (ΔΕ) και ένας χειριστής μηχανήματος έργων (ΔΕ).

Οπως τονίστηκε, έργο των πιο πάνω θα είναι η πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής στους οικισμούς του δήμου, στους οποίους θα απασχολείται ο καθένας, με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως α) απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, β) παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και γ) επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button