Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Προσλήψεις για την καθαριότητα στο δήμο Πύλου – Νέστορος

Δέκα διμηνίτες εργάτες αναμένεται να προλάβει στην καθαριότητα ο Δήμος Πύλου – Νέστορος μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μεγάλη Δευτέρα 2 Απριλίου.
Σύμφωνα με τον Π. Πετρόπουλο, “η πρόσληψη των εν λόγω 10 υπαλλήλων κρίνεται κατεπείγουσα, λόγω των εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών που προκύπτουν από την μεγάλη έλλειψη προσωπικού και επειδή πρέπει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις που προέκυψαν λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων”, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί να εξυπηρετήσει την εδαφική περιφέρεια του δήμου, με αποτέλεσμα η εκτέλεση των εργασιών που αφορούν την αποκομιδή απορριμμάτων να γίνεται πλημμελώς, με συνέπεια αυτό να ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία εν όψει και της θερινής – τουριστικής περιόδου”. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπληξαν την περιοχή τον τελευταίο μήνα έχουν συμβεί σωρεία βλαβών, ανεμοριψιών σε κοινόχρηστους χώρους όλων των δημοτικών ενοτήτων, καθώς υπάρχουν βλάβες σε δημοτικά κτήρια και δημοτικές υποδομές, υπάρχουν σπασμένοι κλάδοι σε δημοτικά άλση, σπασμένα δέντρα, κατεστραμμένη βλάστηση καλλωπιστικών φυτών που χρήζουν άμεσης αποκατάστασης και συντήρησης (σπασμένα, ξεριζωμένα δέντρα, κατεστραμμένα παρτέρια με άνθη, κατεστραμμένα αλσύλλια).
Βλάβες έχουν προξενηθεί επίσης σε δημοτικά εκπαιδευτήρια και σε αθλητικούς χώρους. Ακόμη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, κατά τόπους, δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα τη μεταφορά και σώρευση φερτών υλικών, τα οποία έχουν φράξει ρέματα και διόδους υδάτων κοντά σε οικισμούς, καθώς συγκεντρώνονται και στις εκβολές τους στις παραλίες και κατ’ επέκταση φτάνουν στη θάλασσα.
Χρειάζεται, λοιπόν, άμεση αποκομιδή αυτών των φερτών υλικών (κλαδιά, απορρίμματα, κορμοί, ελαιόκλαδα, υπολείμματα ελαιοκαλλιέργειας κ.ά.) προς αποκατάσταση της ομαλής ροής των εν λόγω ρεμάτων, προς αποτροπή νέων πλημμυρικών φαινομένων, που αφορά την ασφάλεια δημοτών και περιουσιών των κατοίκων του δήμου, καθώς και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, καθώς έτσι δεν θα δημιουργούνται στάσιμα ύδατα που αποτελούν εστίες αναπαραγωγής κωνωποειδών και συγχρόνως θα επιτευχθεί και αισθητική αποκατάσταση του χώρου στον οποίο σήμερα υφίστανται”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button