Τοπικά Νέα

Προσωρινός ανάδοχος για τις ασφαλτοστρώσεις στα Φιλιατρά – Ενστάσεις Γ. Μερκούρη

Ενστάσεις Γιάννη Μερκούρη

Ομόφωνα έγινε στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας η Επικύρωση του Πρακτικού Ι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Κατασκευή – Ανακατασκευή Δημοτικών Οδών» που αφορά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά Συμμετοχής» και «Οικονομική  Προσφορά», με την εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 89.376,58 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 %.

Συνολικά τρεις προσφορές κατατέθηκαν στον διαγωνισμό, η πρώτη από την εταιρεία Λεωνίδας Σιώρης & ΣΙΑ Ε.Ε. με έκπτωση 4,04%, η δεύτερη από την εταιρεία Παναγόπουλος Ηλίας με ποσοστό έκπτωσης 30,04%, ενώ προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία Ευστάθιος Τζικάκης με ποσοστό έκπτωσης 44,07%. Οι εργασίες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν αφορούν:  1.Συντήρηση οδοστρωμάτων με ασφαλτοτάπητα.  Φρεζάρισμα παλαιού οδοστρώματος βάθους έως 6 εκ., ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη, κατασκευή νέας ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας πάχους 5εκ. και ανύψωση ή καταβιβασμό καλύμματος φρεατίων στο οδόστρωμα όπου απαιτείται. 2.Κατασκευή ρειθροκρασπέδων.

Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης εξέφρασε τις ενστάσεις του, τόσο για το θέμα της πόλης που επιλέχθηκε να γίνουν οι ασφαλτοστρώσεις, τονίζοντας πως τα χρήματα αυτά προοριζόντουσαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή για την πόλη της Κυπαρισσίας, καθώς έχει αδικηθεί σε αυτό το κομμάτι, όσο και για την επιλογή του Αλέκου Κουτρουμπή να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Γιώργο Ασημακόπολου, καθώς ο κ. Κουτρουμπής δεν προέρχεται από την παράταξη του δημάρχου, υποστηρίζοντας πως ο νόμος είναι σαφής και αναφέρει πως τα τέσσερα μέλη (από τα επτά) της Οικονομικής Επιτροπής πρέπει να προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου.

Σχετικά Άρθρα

2 thoughts on “Προσωρινός ανάδοχος για τις ασφαλτοστρώσεις στα Φιλιατρά – Ενστάσεις Γ. Μερκούρη”

  1. Την στιγμή που είναι όλα έτοιμα για την ανακατασκευή του άθλιου οδικού δικτύου των Φιλιατρών θα έπρεπε να συμβάλλετε στην κατασκευή του διότι τα χρήματα θα πιάσουν τοπο!!!! Όσο για την Κυπαρισσια θα έλθει και η σειρά της το σημαντικό είναι να γίνει μια αρχή κύριε Μερκούρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.