ΠύλοςΤοπικά Νέα

Προχωράει το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο

 

05soulinari-1


Συνεχίζονται με πολύ καλούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο δρόμο Σουληνάρι – Κορυφάσιο.
Πρόκειται για εργασίες ασφαλτόστρωσης που γίνονται προς την Ικλαινα, ενώ ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις διάνοιξης – διαπλάτυνσης από την Ικλαινα μέχρι το Κορυφάσιο. Στόχος της επιβλέπουσας υπηρεσίας του υπουργείου Υποδομών είναι μέσα στον Ιούνιο να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες ασφαλτόστρωσης από το Σουληνάρι έως την Ικλαινα. Στο μεταξύ, από το υπουργείο κινήθηκαν διαδικασίες διοικητικής αποβολής για ιδιοκτήτες γης, στο κρίσιμο τμήμα της παράκαμψης των Κρεμμυδίων (Φουρτζή). Εκτιμάται ότι εκτός νέου συγκλονιστικού απροόπτου, ότι μέσα στον Ιούλιο θα επανεκκινήσουν οι εργασίες στη συγκεκριμένη παράκαμψη. Ακόμα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να φτιαχθεί ο κυκλικός κόμβος στο Φουρτζή.

Το έργο βελτίωσης του δρόμου Σουληνάρι – Κορυφάσιο, προϋπολογισμού 13,8 εκ. ευρώ, υλοποιείται με χρήματα από το ΕΣΠΑ (του προηγούμενου και συνεχίζει με το νέο). Το εκτελεί η κοινοπραξία των εταιρειών «ΝΑΟΥΜ Σ.Θ. ΑΤΕ – ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ» με έκπτωση 34,33%, με ποσό δηλαδή 9.036.077,87 ευρώ. Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η ΕΥΔΕ Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Υποδομών (πρώην Διεύθυνση Οδικών Εργων – Δ1). Η αρχική προθεσμία για την υλοποίησή του ήταν 27 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης (Νοέμβριο του 2013), δηλαδή έως το Φεβρουάριο του 2016.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο δρόμος είναι μήκους 13,8 χλμ., δίιχνος πλάτους 11 μέτρων. Προβλέπονται εργασίες βελτίωσης της υφισταμένης οδού και εργασίες πλήρους κατασκευής στα τμήματα με νέα χάραξη (παρακάμψεις Κρεμμυδίων και Κορυφασίου).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.