ΓαργαλιάνοιΕκπαίδευσηΤοπικά Νέα

Πρωτιά στο διεθνή διαγωνισμό της European Space Agency για το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων!

Χρωματιστός δορυφόρος .. από το χρωματιστό σχολείο.

Ανάμεσα στις πρώτες θέσεις  του διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός οργανισμός διαστήματος  και συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες απ όλο τον κόσμο κατέλαβε  η κατασκευή των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Γαργαλιάνων.

Θέμα του διαγωνισμού ήταν  να κατασκευάσουν, συνδυάζοντας τις γνώσεις τους με τη τέχνη, το τεχνητό  δορυφόρο Sentinel-6. Πρόκειται  για  τον  ευρωπαϊκό δορυφόρο που μοιάζει με ιπτάμενο… σπιτάκι σκύλου, αλλά πρόκειται για έναν από τους πιο εξελιγμένους δορυφόρους παρατήρησης της Γης.  Διαθέτει ένα υψομετρικό ραντάρ με το οποίο μπορεί να χαρτογραφεί την τοπογραφία της επιφάνειας της θάλασσας. Παρέχει έτσι πολύτιμα δεδομένα για την επιστήμη του κλίματος και για τη χάραξη πολιτικών σχετικά με την κλιματική αλλαγή, μεταξύ άλλων συμβάλλοντας στην προστασία εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν σε ευάλωτες παράκτιες περιοχές. Επίσης παρέχει πληροφορίες σχεδόν σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις θαλάσσιες και τις καιρικές προβλέψεις.

Τα παιδιά σχεδίασαν  και υλοποίησαν ομαδικά την κατασκευή χρησιμοποιώντας άχρηστα υλικά, χαρίζοντάς της τα χρώματα του ουρανίου τόξου. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό έγινε στα πλαίσια του eTwinning προγράμματος που «Τo the moon and back>> που υλοποιεί  το νηπιαγωγείο τη φετινή χρονιά.

https://www.esa.int/…/Sentinel-6_contest_winners_selected

#etwinning20202021tothemmonandback

#2nipgargal

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button