Πολιτική

Πρόγραμμα για ένα νέο Δημόσιο Σύστημα Υγείας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δελτίο τύπου

ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΝΕΟ ΕΣΥ-ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ

Με τη συμμετοχή συλλόγων του ιατρικού, οδοντιατρικού, φαρμακευτικού χώρου,  εκπροσώπων εργαζομένων σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας, συλλόγων ασθενών και γενικότερα ανθρώπων της Υγείας και της κοινωνίας πολιτών από τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, που διοργάνωσαν οι νομαρχιακές επιτροπές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Σε συνέχεια των εισηγήσεων του βουλευτή και τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Υγείας Γιώργου Γιαννόπουλου και του υπεύθυνου για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρη Μαγριπλή, έλαβαν το λόγο εκπρόσωποι των φορέων και οι βουλευτές της περιοχής, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του Προγράμματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το νέο ΕΣΥ και την Δημόσια Υγεία στη χώρα.

Άλλωστε, η κεντρική ιδέα του προγράμματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , το οποίο αποτελεί αντικείμενο ευρύτατης διαβούλευσης με τους ανθρώπους της Υγείας, τους Συλλόγους Ασθενών  και την   Κοινωνία των πολιτών, αλλά και προνομιακό πεδίο προοδευτικών πολιτικών συγκλίσεων, είναι :ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ-ΝΕΟ ΕΣΥ-ΝΕΟΙ ΠΟΡΟΙ.

Ένα πρόγραμμα για το νέο Δημόσιο Σύστημα Υγείας που έρχεται να απαντήσει , με βάση τη συνθήκη της υγειονομικής κρίσης, σε διαχρονικές ανεπάρκειες του ΕΣΥ που η πανδημία ανέδειξε ως «μεγεθυντικός φακός», αλλά και σε νέες υγειονομικές ανάγκες που ήρθαν  στο προσκήνιο. Η καθολική αναγνώριση της αξίας των Δημόσιων Συστημάτων Υγείας και η υποχώρηση του νεοφιλελεύθερου προτάγματος για «λιγότερο Κράτος και  περισσότερη αγορά στην Υγεία», είναι μια πολύ σημαντική ιδεολογική «παρακαταθήκη» από την πανδημία. Δημιουργούνται πλέον  οι κοινωνικές και πολιτικές  προϋποθέσεις για την ηγεμονία  ενός αριστερού και προοδευτικού προγράμματος Υγείας , που βασίζεται στις αξίες της Ισότητας στη φροντίδα, της Αλληλεγγύης προς τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης στην ιεράρχηση των αναγκών που πρέπει να καλυφθούν και στην κατανομή των πόρων .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button