Δήμος Μεσσήνης

Πρόταση για δημοτικό ασθενοφόρο ανά δημοτική ενότητα στο Δήμο Μεσσήνης

Πρόταση για δημοτικό ασθενοφόρο ανά δημοτική ενότητα κάνει ο Γιάννης Λάσκαρης (Δημοτικός Σύμβουλος/ Γραμματέας Δ.Σ.Μεσσήνης) με σχετική ανακοίνωση του.

Αναλυτικά αναφέρει:

“Εκφράζοντας την αγωνία τόσο των κατοίκων της πόλης της Μεσσήνης αλλά και των χωριών θεωρώ απαραίτητο να γίνουν ενέργειες για την απόκτηση και λειτουργία όλο το 24ωρο δημοτικού ασθενοφόρου στην πόλη της Μεσσήνης καθώς και ασθενοφόρου ανά δημοτική ενότητα.

Συγκεκριμένα σε αίτημα μου προς τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει το σοβαρό αυτό ζήτημα που γιγαντώνεται κατά την τουριστική περίοδο αναφέρω: Με δεδομένο το ανάγλυφο και τη διασπορά των χωριών του Δήμου Μεσσήνης και τις χιλιομετρικές τους αποστάσεις από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όσο και τις  ανάγκες της πόλης της Μεσσήνης κατά την τουριστική περίοδο όπως και άλλων δημοτικών ενοτήτων η λειτουργία με πλήρη στελέχωση δημοτικού ασθενοφόρου και ασθενοφόρων ανά ενότητα κρίνεται αναγκαία.

Το πρόβλημα των διακομιδών επιδεινώνεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης  και της μεγάλης επισκεψιμότητας στον Δήμο μας με τα περιστατικά να πολλαπλασιάζονται.

Παρακαλώ καθώς εκφράζω τόσο την αγωνία των επισκεπτών αλλά κυρίως των μόνιμων κατοίκων και ιδιαίτερα των χωριών και όσων διαμένουν σε ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές να εξετάσετε και να αναζητήσετε τη συνδρομή της Περιφέρειας και του αντίστοιχου Υπουργείου αλλά και να εξετάσετε ακόμη και τη σύναψη συνεργασίας με ιδιωτικές εταιρείες.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button