Αγροτικά

Πυγολαµπίδες ανιχνεύουν τοξικές ουσίες στα κηπευτικά

 

pygolampides-anixneuoun-toxikes-ousies-sta-kipeutikapygolampides-anixneuoun-toxikes-ousies-sta-kipeutika-696x392


Έναν εύκολο και άµεσο τρόπο ανίχνευσης της τοξικότητας σε λαχανικά και φρούτα ανέπτυξαν ερευνητές στη Σιβηρία.

Ο κύριος δείκτης µόλυνσης είναι τα ένζυµα των συνηθισµένων πυγολαµπίδων, σύµφωνα µε δηµοσίευµα της «Russian Planet». Η καινοτόµος µέγεθος επιτρέπει την αξιολόγηση της ποιότητας των φρούτων και λαχανικών (επίπεδο µόλυνσης µε χηµικές και βακτηριακές ουσίες) κυριολεκτικά σε ένα λεπτό.

Με τη χρήση ενζύµων από τις πυγολαµπίδες, ο βαθµός τοξικότητας µπορεί εύκολα να µετρηθεί µε βάση τον φθορισµό του προϊόντος. Οι επιστήµονες τόνισαν ότι αυτή η µέθοδος για τον προσδιορισµό των τοξικοµετρικών δεικτών θα είναι δέκα φορές φθηνότερη από τις αντίστοιχες εναλλακτικές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button