Αστυνομικά

Πυροσβέστες από τη Μεσσηνία στην Κορινθία για περιπολία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας που αναφέρει περιστατικό μετάβασης οχημάτων από τη Μεσσηνία στην Κορινθία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Πληροφορηθήκαμε ότι στις 11-08-2018 και περί ώρα 14:30 υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία του ΠΕΚΕ Πελ/σου με την Π.Υ. Καλαμάτας και την Π.Υ. Γαργαλιάνων, ζητώντας από τις Υπηρεσίες τρία Πυροσβεστικά οχήματα, από τα οποία, της Π.Υ. Γαργαλιάνων και (2) της Π.Υ. Καλαμάτας, που στις 12-08-18 και περί ώρα 07:00 θα βρίσκονται στον Νομό Κορινθίας για προληπτική δασική περιπολία.
Περί ώρα 20:00 υπήρξε ξανά τηλεφωνική επικοινωνία του ΠΕΚΕ ακυρώνοντας το όχημα της Π.Υ. Γαργαλιάνων και το ένα όχημα της Π.Υ. Καλαμάτας.
Τελικά ένα Πυρ/κο όχημα θα μεταβεί για προληπτική πυροπροστασία.
Αντιλαμβανόμαστε το ρόλο μας ως πυροσβέστες και την αποστολή που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας ,αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απομάκρυνση των οχημάτων από τον νομό μας για προληπτική δασική περιπολία στα όρια της περιφέρειάς μας (Νομός Κορινθίας). Με αυτόν τον τρόπο αποδυναμώνεται η πυρασφάλεια του νομού μας, στον οποίο υπάρχει αλματώδης τουριστική ανάπτυξη, καθημερινές πτήσεις αεροπορικών εταιριών στο Π/Α Καλαμάτας ,προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής στο λιμάνι ,καθώς και τεράστιος ορεινός όγκος.
Καλούμε την ομοσπονδία μας να προστατεύσει τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους από κάθε μη νόμιμη πράξη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button