Τοπικά Νέα

Πυροσβέστες από τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία στα 1100 μέτρα για καλό σκοπό! [εικόνες – βίντεο]

Ο εθελοντισμός σε όλο του το μεγαλείο

Κατά τη διάρκεια του περασμένου χειμώνα το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής, στην κορυφή της Αγυιάς, υπέστη σοβαρότατες ζημιές. Όμως, οι εργασίες επισκευής της εκκλησίας δεν είναι και το πιο εύκολο εγχείρημα καθώς η τοποθεσία που βρίσκεται το εκκλησάκι δεν είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο και ο μόνος τρόπος για να μεταφερθούν τα οικοδομικά υλικά είναι -κυριολεκτικά – στην πλάτη μέσω του μοναδικού μονοπατιού που τη συνδέει με το υπάρχων οδικό δίκτυο της περιοχής.

Από τη στιγμή που το -δύσκολο- εγχείρημα έγινε γνωστό δεν είναι λίγοι αυτοί που προσφέρθηκαν με διάφορους τρόπους να βοηθήσουν. Ετσι, το πρωί της Παρασκευής, 15 πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Κυπαρισσίας πήραν μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία και αποφάσισαν να συμβάλουν στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει οι κάτοικοι του Μουζακίου. Αφού έφτασαν μέχρι το μονοπάτι οδικώς, στη συνέχεια ο καθένας πήρε στην πλάτη όσα υλικά μπορούσε και ξεκίνησαν τη δύσκολη ανηφόρα μέχρι την εκκλησία. Εκεί συνάντησαν το συνεργείο που έχει ξεκινήσει τις εργασίες επισκευής εκκλησίας, ενώ σίγουρα η θεά που αντίκρισαν από την κορυφή του βουνού τους αποζημίωσε με το παραπάνω!

 Το μονοπάτι, το οποίο είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έχει μήκος 2.1 χλμ. έως και την κορυφή του βουνού. Το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής βρίσκεται στην στο ψηλότερο σημείο, σε υψόμετρο –περίπου- 1090 μέτρα.

Στην είσοδο του μονοπατιού βρίσκονται συγκεντρωμένα τα υλικά που απαιτούνται για τις εργασίες αποκατάστασης.

Μιλώντας στο gargalianoionline ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου, Δημήτρης Λίτσας, ευχαρίστησε τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων Κώστα Γεωργακόπουλο, τους πυροσβέστες της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας, τους εθελοντές για την μεταφορά των υλικών, αλλά και τον τεχνίτη κ. Γιώργο Καραμπότσο, για τις εργασίες για την αποκατάσταση της εκκλησίας αλλά και όλους τους εθελοντές. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, Πολυχρόνη Μαρίνη, Γρηγόρη Νικολακόπουλος, Δημοσθένη Στυλιανόπουλο και τη Σβιτλάνα Ντένκοβα. Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Ο κ. Λίτσας ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό οι εργασίες να ολοκληρωθούν πριν ξεκινήσει ο χειμώνας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το γραφικό εκκλησάκι θα κινδυνέψει με κατάρρευση.

 

Δείτε βίντεο:

Δείτε εικόνες:

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button