Αστυνομικά

Πυροσβέστες Μεσσηνίας: Επιστολή στον αρχηγό του Σώματος για αναβάθμιση υπηρεσίας Καλαμάτας και κλιμακίου Πεταλιδίου

Επιστολή στον αρχηγό του Σώματος για αναβάθμιση υπηρεσίας Καλαμάτας και κλιμακίου Πεταλιδίου

Πλασματική είναι η εικόνα του πυροσβεστικού προσωπικού που εμφανίζεται αριθμητικά στη Μεσσηνία, καθώς πάρα πολλοί βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν με τις άδειες που δικαιούνται και στην πραγματικότητα να υπάρχει έλλειψη και να παρατηρούνται δυσλειτουργίες.

Αυτό περιγράφει με έμφαση η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας σε επιστολή που απέστειλε στον αρχηγό του Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά.

Δυσλειτουργίες

Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η Ένωση, καθώς τελειώνει ο πρώτος μήνας της φετινής αντιπυρικής περιόδου, θέλουν να ενημερώσουν για δυσλειτουργίες που προκαλούνται από την έλλειψη προσωπικού, καθώς η εικόνα που δίνει το «δυναμολόγιο» του νομού, το οποίο εμφανίζει υπεράριθμους υπηρετούντες υπαλλήλους, δεν είναι πραγματική.

Πολλοί συνάδελφοί τους πυροσβέστες, που τυπικά φαίνονται στο τελικό σύνολο του αριθμού που υπηρετεί στο νομό, όπως εξηγούν, στην πραγματικότητα οδεύουν προς συνταξιοδότηση και έχουν λάβει τις ημέρες αδείας και τα ρεπό που τους οφείλονται και έχουν συγκεντρώσει. «Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι ότι όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια στη Μεσσηνία, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, λειτουργούν με το ελάχιστο επιτρεπόμενο για τη λειτουργία τους προσωπικό, ενώ συνεχίζει να υφίσταται η, από το 2020, αντινομία της πρόσληψης στο νομό μας 10 λιγότερων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, παρότι ο Νομός Μεσσηνίας εξακολουθεί να κατέχει, με την αρνητική έννοια, περίοπτη θέση και να ίσταται πολύ υψηλά στη λίστα των νομών ανά την επικράτεια με τα περισσότερα συμβάντα», επισημαίνουν οι πυροσβέστες στην επιστολή τους.

Αναβάθμιση υπηρεσιών

Η Ένωση ενημερώνει τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος ότι διαχρονικά σταθερή και μόνιμη θέση της είναι η αναβάθμιση της κατηγορίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας και η μετατροπή του εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεταλιδίου σε Μόνιμο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο. Άλλωστε, όπως εξηγούν, ο χωρικά αρμόδιος Δήμος Μεσσήνης ομόφωνα έχει ταχθεί με σχετική απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου υπέρ της μετατροπή αυτής.

Διευκρινίζουν, δε, ότι οι ενέργειες αυτές αυτόματα θα προκαλέσουν την αύξηση της οργανικής δύναμης στη Μεσσηνία, η οποία είναι επιβεβλημένη.

«Επειδή είναι πλήρως κατανοητό εκ μέρους μας ότι η πρόσληψη, στην παρούσα χρονική συγκυρία και υπό το πλαίσιο των τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων, μονίμων υπαλλήλων είναι ανέφικτη, προτείνουμε ως έναν τρόπο και μέσο απάλυνσης, έστω και συγκυριακά, των προβλημάτων λειτουργίας των Υπηρεσιών, οι επερχόμενες μεταθέσεις συναδέλφων μας στο νομό να γίνουν το συντομότερο δυνατό, ακόμα και εντός του Ιουνίου, αντί τον τέλους Οκτωβρίου ως είθισται»,  καταλήγει η επιστολή της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Μεσσηνίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button