Αγροτικά

Πωλείται ως έξτρα παρθένο χωρίς να είναι μια στις δυο συσκευασίες ελαιολάδου στις ΗΠΑ

Με αφορμή την παραπάνω διαπίστωση, ο Αμερικανικός Σύνδεσμος Παραγωγών Ελαιολάδου και η Deoleo, γνωστή για στις ΗΠΑ για τις ετικέτες Bertolli και Carapelli, υπέβαλαν το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου μια αναφορά στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) που επιδιώκει να δημιουργήσει πρότυπα πιστοποίησης και κτηγοριοποίησης του ελαιολάδου.

Ήδη από το προηγούμενο έτος είχε γίνει σύσταση στην υπηρεσία αυτή να καθορίσει τα πρότυπα ταυτότητας για διάφορες ποιότητες ελαιολάδου (όπως εξευγενισμένα, παρθένα και εξαιρετικά παρθένα και πυρηνέλαιο).

Η AOOPA, η οποία αντιπροσωπεύει τους ελαιοκαλλιεργητές της Καλιφόρνια, της Φλόριντα, της Γεωργίας και του Τέξας, και η Deoleo ζητούν από το FDA να δημιουργήσει πρότυπα οξύτητας στις διάφορες ποιότητες ελαιολάδου. Η αναφορά περιλαμβάνει επίσης άλλες δοκιμές για τον προσδιορισμό της φρεσκάδας και της διάρκειας ζωής και περιγράφει τις «σύγχρονες εξελίξεις στις μεθοδολογίες αναλυτικών δοκιμών».

Παράλληλα οι ηγέτες της βιομηχανίας διοργανώνουν άτυπες συναντήσεις με αξιωματούχους της FDA για να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία των προτύπων.

«Το αίτημα αποτελεί μια απίστευτη ευκαιρία βελτίωσης της ποιότητας σε όλη την κατηγορία και το πιο σημαντικό θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο ελαιόλαδο», δήλωσε σε δήλωσή του ο Ignacio Silva, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deoleo. «Υποστηρίζουμε τα πρότυπα ταξινόμησης που βασίζονται στην επιστήμη, επειδή είμαστε αφοσιωμένοι στην ποιότητα» σχολίασε σχετικά.

Agronews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button