Τοπικά Νέα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Από το Χάρκοβο στα Φιλιατρά – Το ταξίδι 8 ατόμων για μια νέα ζωή

Έχασαν τα πάντα στο Χάρκοβο, όπου διέμεναν μέχρι να ξεσπάσει ο πόλεμος. Δεν είχαν, όμως, πολλά περιθώρια να μείνουν στην Ουκρανία. Ο λόγος για 5 γυναίκες και 3 ανήλικα παιδιά που αναγκάστηκαν να διαφύγουν στο εξωτερικό μακριά από τους βομβαρδισμούς, τις εκρήξεις και τους νεκρούς… και σήμερα το μεσημέρι θα βρίσκονται στα Φιλιατρά όπου και θα φιλοξενηθούν σε σπίτια.

Μετά από ενέργειες του εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Φιλιατρών π. Διονυσίου Καλογερόπουλου, φορέων του Δήμου Τριφυλίας και λοιπών υπηρεσιών της πόλης βρέθηκαν σπίτια για την φιλοξενία των προσφύγων, ενώ τα παιδιά θα ενταχθούν στα σχολεία της πόλης.

Ωστόσο, γίνεται έκκληση όποιος μπορεί να προσφέρει μια αξιοπρεπή εργασία να επικοινωνήσει με τον εφημέριο του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Φιλιατρών ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν είχαν κανέναν λόγο να εγκαταλείψουν ότι είχαν φτιάξει με κόπο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button