Τοπικά Νέα

Πόσες καταθέσεις “κατάπιε” η κρίση από τις τράπεζες της Μεσσηνίας;

Πόσα εκατομμύρια έκαναν φτερά την τελευταία δεκαετία;

Σοκάρουν τα στοιχεία που παρουσιάζει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τις καταθέσεις των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μεγαλύτερη πτώση ως ποσοστό παρουσιάζεται στην Αργολίδα, ξεπερνώντας το 40%. Από τα 1,63 δισ. ευρώ οι καταθέσεις έπεσαν στα 970 εκ. ευρώ! Συνεπώς 669 εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στα σεντούκια ή έφυγαν για το εξωτερικό.

H Μεσσηνία που είναι και ο μεγαλύτερος νομός από τους πέντε, είδε τις καταθέσεις των κατοίκων της να πέφτουν σχεδόν κατά 1 δισ. Ευρώ (από τα 2,5 στα 1,56 δισ. Ευρώ), παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πτώση ποσοτικά.

Στο σύνολο της Περιφέρειας το 2009 υπήρχαν 9.4 δισ. Ευρώ σε καταθέσεις στις τράπεζες και φέτος έχουν απομείνει μόλις 5.9 δισ. ευρώ. Δηλαδή 3,5 δις ευρώ έκανα φτερά από τα ταμεία των τραπεζών. Η μέση μεταβολή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κυμαίνεται στο 36,9%.

Πίνακας καταθέσεις Περιφέρεια Πελοποννήσου

πηγή: anagnostis.org

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button