Τοπικά Νέα

Πόσο γρήγορα θα γίνει η “απόσβεση” των 40.000€ που κόστισαν οι αγώνες Ενόπλων Δυνάμεων στα Φιλιατρά;

Αν και οι αγώνες ξεκίνησαν με το κόστος να ανέρχεται λίγο πάνω από τα 20.000€ τελικά … ξεπέρασαν τις 40.000€

Η πόλη των Φιλιατρών το τετραήμερο 12 με 16 Φεβρουαρίου 2018 φιλοξένησε το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γυναικών Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που σημειώθηκε με επιτυχία στα Φιλιατρά, όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι με τις προσπάθειες και την καθημερινή παρουσία των ανθρώπων της Εράνης, ωστόσο υπήρξαν «μουρμούρες» όσον αφορά την ενημέρωση που έγινε προς το κοινό και αυτό φάνηκε, τουλάχιστον, κατά την τελετή έναρξης όπου ο κόσμος που παραβρέθηκε στην πλατεία των Φιλιατρών ήταν λιγοστός.

Η διοργάνωση των αγώνων ήλθε έπειτα από την υποψηφιότητα την οποία κατέθεσε ο Δήμος Τριφυλίας τον περασμένο Δεκέμβριο η οποία προκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Αθλητικού Συμβουλίου στην συνεδρίασή του που έγινε στην Κύπρο. Η δαπάνη, από την πλευρά του Δήμου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας στις 5 Φεβρουαρίου 2018 θα ήταν περίπου στις 20.000€, «συν κάποιες δαπάνες οι οποίες θα γίνουν από την Κοινωφελή Επιχείρηση», όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση ο κ. Κατσίβελας.

Μάλιστα, τότε, ο Δήμαρχος είχε σταθεί στο γεγονός της προβολής που θα γινόταν για την περιοχή μας, λέγοντας πως,  «θα το προβάλουν κεντρικά κανάλια, η ΕΡΑ Σπορ και ο ΑΝΤ1 και πιθανότητα να υπάρξει η απευθείας σύνδεση και παρουσίαση όλων των δραστηριοτήτων με ανοιχτό δίκτυο και στις αντίστοιχες χώρες οι οποίες εκπροσωπούνται». Επίσης, είχε αναφέρει πως κατά τη διάρκεια των επίσημων τελετών έναρξης και λήξης η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα δώσει το παρών. Τέλος, είχε πει πως θα παραβρεθούν οι Ολυμπιονίκες, Κατερίνα Θάνου και Αθανασία Τσουμελέκα όπου θα επισκεφθούν σχολεία της Τριφυλίας προκειμένου να παρουσιάσουν το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Η κα. Θάνου όντως βρέθηκε στην Τριφυλία, αντιθέτως η κα. Τσουμελέκα δεν μπόρεσε να δώσει το παρών, όπως το παρών δεν έδωσε και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

 

Όσον αφορά την προβολή της περιοχής, δεν ξέρουμε αν στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ είπαν το παραμικρό ή εάν ο ΑΝΤ1 έδειξα κάποια πλάνα, πάντως σίγουρα απευθείας σύνδεση στην τηλεόραση και το ιντερνέτ δεν έγινε. Για τις χώρες τις οποίες εκπροσωπούνταν επίσης δεν ξέρουμε αν γράφτηκε ή προβλήθηκε κάτι.

Κόστος αγώνων

Το κόστος των αγώνων ξεπέρασε τις 40.000€ … από το αρχικό «20.000€ συν κάποιες δαπάνες οι οποίες θα γίνουν από την Κοινωφελή Επιχείρηση», που είχε αναφέρει ο κ. Δήμαρχος.

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. Τριφυλίας στις 5 Φεβρουαρίου 2018 ψήφησε για τις παρακάτω δαπάνες:

Δύο ημέρες αργότερα ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης- Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας με απόφαση του Δ.Σ. διέθεσε συνολικό ποσό ύψους 10.383,30€  για τις παρακάτω δαπάνες:

Στις 23 Φεβρουαρίου το Δ.Σ. του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης – Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας ενέκρινε την ανάληψη δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης για την εν προμήθεια ύψους 9.980,26 € με ΦΠΑ 24% προκειμένου να προβεί σε δαπάνη προμήθειας μεταλλικών κατασκευών για τους αθλητικούς χώρους (παλαιό γήπεδο και νέο στάδιο) της Δ.Ε. Φιλιατρών. Και ενώ οι μεταλλικές κατασκευές είχαν ήδη τοποθετηθεί…

Σίγουρα οι κατασκευές στα δύο στάδια ήταν αναγκαίες, ωστόσο το συνολικό κόστος εκτοξεύθηκε στα 40.717€!

Μήπως το πάμε λίγο ανάποδα ορισμένες φορές;

  • Δημοτικός Σύμβουλος των Φιλιατρών (από την αντιπολίτευση) ψήφησε υπερ. της διοργάνωσης στηρίζοντας την ψήφο του στο γεγονός  ότι… «θα πέσουν χρήματα» στην τοπική αγορά των Φιλιατρών. Πόσα έπεσαν τελικά;
  • Ακούστηκε ότι κάποια ομάδα που συμμετείχε στους αγώνες ήταν να κάνει προπόνηση στο γήπεδο των Γαργαλιάνων… αλλά όμως η έλλειψη αποδυτηρίων στάθηκε αρνητικός παράγοντας.
  • Δύο ημέρες πριν την έναρξη των αγώνων… σε κοντινό χώρο από το νέο γήπεδο Φιλιατρών γινόταν καύση κλαδιών…
  • Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν παρέστη…

Η λέξη χορηγός μάλλον έχει παρεξηγηθεί…

Στην αρχαία Αθήνα, ο ιδιώτης που αναλάμβανε τα έξοδα μιας παράστασης δράματος.Φυσικό ή νομικό πρόσωπο που προσφέρει χρήματα για κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα, με σκοπό την προβολή της επωνυμίας του.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Τριφυλίας, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος «έδωσε» θερμές ευχαριστίες προς τους παρακάτω χορηγούς:

«Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς, που μας στηρίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε πιο δυνατοί :

• ΗΧΟΣ – ΦΩΣ Αθανάσιος Λάγαρης, Φιλιατρά
• ΗΧΟΠΟΛΙΣ Χαρ/μπος Λυμπερόπουλος, Φιλιατρά
• Οινοποιείο ΝΕΣΤΩΡ Α.Ε., Πύργος Τριφυλίας

• Γιαννακοπούλου Αικατερίνη – Κατ/μα υδραυλικών υλικών, Φιλιατρά
• Σωτήρης Λύκος – Παντοπωλείο, Φιλιατρά
• Ξενοδοχείο ARTINA – Κων/νος Αγγελόπουλος & Σία Ο.Ε., Μαραθόπολη
• Ξενοδοχείο ΙΟΝΙΟΝ – Α. Βρεττός & Δ. Μαρούκης Ο.Ε., Κυπαρισσία
• Τυπογραφείο AnkoPress, Αντώνης Μπίτσικας- Κων/νος Παπαδόπουλος Ο.Ε., Φιλιατρά
• Αντώνιος Κατσούλης – Κατ/μα χρωμάτων & δώρων, Φιλιατρά

• Αθανάσιος Αθανασόπουλος – Οικοδομικά Υλικά & Γεωργικά Εφόδια, Φιλιατρά
• ‘Ασπα Νικολοπούλου – Ανθοπωλείο, Κυπαρισσία
• Δημήτριος Αβδάλας – Βιβλιοπωλείο ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, Κυπαρισσία
• Aγγελόπουλος Βασίλειος – il Centro, Γαργαλιάνοι

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων τα ΜΜΕ για τη συμβολή τους στην προβολή της διοργάνωσης».

Μάλλον έχουμε μπερδέψει την έννοια της λέξης «χορηγός»…  ίσως θα ήταν καλύτερα να αναφερθούν ως συνεργάτες, διότι οι περισσότεροι προσέφεραν τις υπηρεσίες του φυσικά επί πληρωμή, εκτός από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που ήταν τα μοναδικά που πρόβαλαν τη διοργάνωση, χωρίς φυσικά πληρωμή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα της Εράνης ήταν βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου να διεξαχθούν με επιτυχία αυτοί οι αγώνες, καθώς καθημερινά παίκτες και παράγοντες βρισκόντουσαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να βοηθήσουν στην διεξαγωγή των αγώνων.

Γεγονός είναι πως δεν είναι δυνατόν μία εβδομάδα πριν την έναρξη μιας σπουδαίας διοργάνωσης να έρχεται το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο καθώς επρόκειτο περί δρομολογημένου γεγονότος.

Σαφώς και θα πρέπει να αναλαμβάνει την διεξαγωγή σημαντικών εκδηλώσεων η Τριφυλία, πλην όμως θα πρέπει να εξετάζουμε και τα οφέλη. Να θυμίσαμε πως πριν από δυο χρόνια είχε διοργανωθεί το πρωτάθλημα ποδηλασίας των ενόπλων δυνάμεων στην πόλη των Γαργαλιάνων… ακόμη ψάχνουν τα «οφέλη» οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων.

Στα Φιλιατρά πότε άραγε να περιμένουν τα όποια οφέλη;

Σχετικά Άρθρα

4 Σχόλια

  1. Προς Γαργαλιανοι news
    Διαβάζοντας το άρθρο σας σχετικά με τους αγώνες ποδοσφαίρου γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων που έλαβαν χώρα πριν από λίγες μέρες στην πόλη μας και όντας ένας από τους χορηγούς , όπως άλλωστε συνηθίζω να κάνω σε κάθε αντίστοιχη εκδήλωση του Δήμου , των συλλόγων, των σχολείων και των τοπικών φορέων , νιώθω ότι προσβάλλομαι όχι μόνο επαγγελματικά αλλά και προσωπικά από κάθε υπόνοια ότι προσέφερα επι πληρωμή τις υπηρεσίες μου για τη διοργάνωση αυτή . Θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις τέτοιου είδους είναι διαφήμιση για την περιοχή μας , ακόμα και αν το αποτέλεσμα δεν είναι άμεσα ορατό , και πρέπει να στηρίζονται από όλους .
    ΛΥΚΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
    ΟΠΩΡΟΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
    ΦΙΛΙΑΤΡΑ

  2. Θεωρώ πως κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό και να σκύψουμε όλοι πάνω στα πραγματικά προβλήματα, αλλά και συμφέροντα του τόπου μας. Έγινε μια διοργάνωση Ευρωπαϊκού επιπέδου στον τόπο μας για πρώτη φορά και το να προσπαθούμε με μικροκομματικά παιχνίδια να την υποβιβάσουμε, σίγουρα δεν ωφελεί κανέναν. Τα ωφέλη από τέτοιες διοργανώσεις (σε περίπτωση που δεν έιναι γνωστό σε κάποιους), ποτέ δεν είναι άμεσα ορατά. Χρειάζεται ο κατάλληλος χρόνος ώστε να προβληθού έτσι όπως πρέπει, εκεί που πρέπει. Να είστε σίγουροι, πως αυτή η διοργάνωση θα παρουσιάσει τα ωφέλη στον τόπο μας σύντομα και ίσως χωρίς ταμπέλες και φανφάρες. Μην ξεχνούν μερικοί πως το καλοκαίρι πλησιάζει και τότε θ’αρχίσουμε να βλέπουμε τ’αποτελέσματα….
    Με εκτιμηση
    ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

  3. Φίλε, αν θεωρείς «παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό» την σπάταλη δημοσίου χρήματος σε ανούσιες εκδηλώσεις για να βγάζουν φωτογραφίες και να μοιράζουν χρήμα οι πολιτικάντηδες της Τριφυλίας… κάπου το έχεις χάσει.

  4. Πολύ σωστά τα γράφει ο Χαράλαμπος για τα ΩΦΕΛΗ από τέτοιες εκδηλώσεις. Γιατι μόνο λίγοι ΩΦΕΛΗΘΗΚΑΝ από το Δημοτικό Χρήμα που μοιράστηκε με Απευθείας Αναθέσεις. Όσο για την προβολή θα πηγαινοέρχονται Φιλιατρά Γαργαλιάνους Κυπαρισσία ο κόσμος της Τριφυλίας που διάβασε και έμαθε από τα ΜΜΕ της περιοχής γιατι κανένα άλλο ΜΜΕ πουθενά αλλού και Κεντρικά δεν πρόβαλε τις εκδηλώσεις και τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button