Κόσμος

Πόσο κοστίζει μια πτήση στο διάστημα – Το αστρονομικό ποσό

Με τιμή εκκίνησης τα 450.000 δολάρια για μία θέση, η Virgin Galactic άνοιξε ξανά τις πωλήσεις εισιτηρίων για τις διαστημικές της πτήσεις.

Η εταιρεία, της οποίας ηγείται ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, πραγματοποίησε την πρώτη της πτήση στην άκρη του διαστήματος τον Ιούλιο, και ελπίζει να ξεκινήσει εμπορικές πτήσεις το επόμενο έτος μετά την ολοκλήρωση αρκετών δοκιμαστικών αποστολών.

Στο παρελθόν είχε πουλήσει εισιτήρια στα 250.000 δολάρια το καθένα, αλλά σταμάτησε το 2014 μετά από ένα θανατηφόρο ατύχημα.

Σε δήλωσή του, ο προϊστάμενος Michael Colglazier είπε ότι η επιτυχής δοκιμαστική αποστολή του περασμένου μήνα έχει ανανεώσει το δημόσιο ενδιαφέρον για την προσφορά της εταιρείας.

«Αξιοποιώντας την αύξηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών μετά την πτήση Unity 22, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία των πωλήσεων από σήμερα», είπε και πρόσθεσε: «Καθώς προσπαθούμε να φέρουμε το θαύμα του διαστήματος σε έναν ευρύ παγκόσμιο πληθυσμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανοίξουμε την πόρτα σε μια εντελώς νέα καταναλωτική εμπειρία».

Αυτή τη στιγμή η Virgin Galactic αγωνίζεται με την Blue Origin, την οποία διευθύνει ο Jeff Bezos της Amazon και το Space X, που ανήκει στον Elon Musk της Tesla, για την ανάπτυξη μιας διαστημικής τουριστικής αγοράς.

Η επόμενη διαστημική πτήση της εταιρείας, Unity 23, αναμένεται να απογειωθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου από το Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button