Lifestyle

Πόσο πλαστικό καταπίνει κάθε εβδομάδα ο άνθρωπος;

Η WWF ανέθεσε στο πανεπιστήμιο του Νιουκάστλ να ερευνήσει την πορεία του πλαστικού στο περιβάλλον και την επικίνδυνη σχέση με τον άνθρωπο. Βρέθηκε ότι ένας μέσος άνθρωπος, καταναλώνει 5 γραμμάρια πλαστικού, την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτής που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη και αποτελούν το τελικό αποτέλεσμα 50 ερευνών που έχουν διεξαχθεί για την κατανάλωση πλαστικού από τους ανθρώπους, κάθε άνθρωπος καταπίνει περίπου 2.000 μικρά κομματάκια και σωματίδια πλαστικού κάθε εβδομάδα, δηλαδή περίπου 250 γραμμάρια ετησίως.

«Αν και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ύπαρξη των μικροπλαστικών και τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, η έκθεση αυτή προσφέρει για πρώτη φορά έναν συγκεκριμένο υπολογισμό για το ποσοστό κατανάλωσής τους» από τους ανθρώπους, εξήγησε η Τάβα Παλινισάμι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ. Αυτό «θα συμβάλει στην κατανόηση των πιθανών τοξικολογικών κινδύνων για τους ανθρώπους», πρόσθεσε.

Βασική πηγή του προβλήματος είναι τα εμφιαλωμένα νερά και οι εμφιαλωμένοι χυμοί.

Μεγάλες ποσότητες καταναλώνονται μέσω των οστρακοειδών αλλά και του αλατιού.

«Aυτό είναι ένα σήμα κινδύνου για τις κυβερνήσεις μας: τα πλαστικά δεν μολύνουν μόνο τα ποτάμια και τους ωκεανούς μας, δεν σκοτώνουν μόνο τη θαλάσσια ζωή, αλλά βρίσκονται μέσα σε όλους μας», υπογράμμισε ο Μάρκο Λαμπερτίνι γενικός διευθυντής της WWF International σε ανακοίνωσή του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button