Τεχνολογία

Πόσο πωλείται η στολή που σε κάνει να πετάς;

Ευχάριστα νέα για τους φίλους του Iron Man ή του Rocketeer που διαθέτουν βέβαια και μια οικονομική επιφάνεια, καθώς η εταιρεία Gravity διαθέτει προς πώληση την στολή που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να πετούν.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από τον Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ που είναι και ο δημιουργός της στολής. Λειτουργεί με κινητήρες αεριώθησης και υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις. Εδώ και καιρό δοκιμάζεται εντατικά και παρουσιάζεται στο κοινό από τον ίδιο τον δημιουργό σε ειδικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου.

«Καταναλώνει περίπου τέσσερα λίτρα το λεπτό σε θέση αιώρησης οπότε μπορείς να πετάξεις εύκολα για τρία ή τέσσερα λεπτά. Έχουμε και μια άλλη έκδοση, σίγουρα σε μια κρύα μέρα όπου θα πάρετε μεγαλύτερη ώθηση, θα μπορείτε να πετάξετε για περίπου 9 λεπτά», δήλωσε ο Μπράουνινγκ στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης/επίδειξης. «Είναι κάτι που κοιτάζουμε να βελτιώσουμε, αλλά είναι αναπόφευκτο επακόλουθο του να πετάς χωρίς φτερά», πρόσθεσε.

Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει κανείς πετώντας είναι 51 χλμ/ώρα ενώ το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει είναι στα 12.000 πόδια. Ο δημιουργός πάντως προτιμά για λόγους ασφαλείας να πετά ελάχιστα μέτρα πάνω από το έδαφος. Προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρει…

Και πάμε στο προκείμενο, που έχει να κάνει με το που μπορεί να βρει κανείς τη στολή και κυρίως ποιο το κόστος απόκτησής της. Πωλείται αποκλειστικά από τα ακριβά πολυκαταστήματα Selfridges στο Λονδίνο και κοστίζει «μόλις» 381.500 ευρώ…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button