Αθλητικά

Πότε και πώς θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό

Η κοινοπραξία TEΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι αυτή που θα χτίσει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, προϋπολογισμού 123 εκ. ευρώ.

Η εν λόγω κοινοπραξία αναδείχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσωρινός ανάδοχος του έργου, ενώ την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου με πρόεδρο τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, θα επικυρώσει κι επίσημα την ανάθεση κατασκευής του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο παραπάνω σχήμα.

Μετά την ανάδειχη του αναδόχου, η σύμβαση για αποσταλεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο και εν σσυνεχεία θα υπογραφεί με τον ανάδοχο.

Η έναρξη κατασκευής του έργου υπολογίζεται το φθινόπωρο του 2023, ενώ η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 36 μήνες. Αυτόισημαίνει ότι η ολοκλήρωση του νέου γηπέδου αναμένεται περί τα τέλη του 2026.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί με πόρους 115 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά και από περίπου 8 εκατ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης σε ότι έχει να κάνει με τις οδικές προσβάσεις.

Το έργο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία του Δήμου Αθηναίων και αποτελεί μέρος της Διπλής Ανάπλασης.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς “η διπλή ανάπλαση σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό αποτελεί αναμφίβολα τη δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία για το εγχώριο real estate μετά την επένδυση στο παραλιακό μέτωπο, τόσο για την Αττική όσο και τη χώρα συνολικά. Το μεγαλόπνοο σχέδιο σε βάθος χρόνου θα αποτελέσει το “μήλον της Έριδος” για τους επενδυτές, προσελκύοντας επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες θα αλλάξουν την εικόνα της πρωτεύουσας. Οι συνολικές παρεμβάσεις στη Λ. Αλεξάνδρας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 20 στρέμματα. Θα πραγματοποιηθούν στην καρδιά της Αθήνας και θα απαιτήσουν επενδύσεις ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ. Περιοχές όπως του Γκύζη και οι Αμπελόκηποι δεν αποκλείεται να αποτελέσουν το νέο επίκεντρο της πόλης, αντίστοιχα με εκείνο που είχε σημειωθεί στο παρελθόν στην περιοχή του Ψυρρή. Ο Βοτανικός θα δεχτεί τον μεγαλύτερο όγκο επενδύσεων. Οι επενδύσεις που θα γίνουν θα μετατρέψουν τη ζώνη βιομηχανίας-βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου σε μια περιοχή που θα συμπεριλάβει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους, χώρους πρασίνου, καθώς και κτίρια κεντρικών λειτουργιών. Η παρέμβαση αυτή σε μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων θα αλλάξει τη σημερινή εικόνα και θα τη μετασχηματίσει σε μια περιοχή υψηλού προφίλ και αξίας στο κέντρο της πρωτεύουσας”.

Πηγή: capital

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button