Οικονομία

Πότε λήγει η διορία για το επίδομα θέρμανσης – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές

Από 0,125 ευρώ ανά λίτρο που ήταν πέρυσι, αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο

Λίγα 24ωρα έμειναν για όσους δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης προκειμένου να καταβάλλουν την αίτησή τους ώστε να συμπεριληφθούν στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος που θα γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί.

Όσοι ωστόσο δεν προλάβουν τη διορία της 15ης Ιανουαρίου και καταθέσουν την αίτησή τους μετά τις 16 του μήνα, τότε θα πληρωθούν το επίδομα θέρμανσης στο τέλος Ιουνίου, οπότε και είναι η δεύτερη ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος.

Το επίδομα θέρμανσης 2019 θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρυσι ενώ πολύ περισσότερες είναι και οι περιοχές που εντάσσονται στη ζώνη των «ορεινών δήμων», των οποίων οι κάτοικοι μπαίνουν στην αμέσως ανώτερη κλιματική ζώνη και να δικαιούνται περισσότερα λίτρα επιδότησης.

Το φετινό επίδομα, από 0,125 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης που ήταν πέρυσι, αυξάνεται στο 0,160 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης.

Ως προς τα περιουσιακά κριτήρια για τους δικαιούχους, αυτά αυξάνονται από 100.000 ευρώ σε 130.000 ευρώ για τους άγαμους και από 200.000 ευρώ σε 250.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Ανοικτή η πλατφόρμα των αιτήσεων

Ανοικτή είναι η ηλεκτρονική εφαρμογή στο ΤΑΧΙS για την υποβολή των αιτήσεων καταβολής του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης στους δικαιούχους για τη χειμερινή περίοδο 2018-2019. Οι δικαιούχοι μπαίνοντας στην ειδική εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων «www.aade.gr» με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών στο TAXIS, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, παρέχεται το δικαίωμα στον αιτούντα να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης μέχρι 15.7.2019 και, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αιτών είναι δικαιούχος, τότε το επίδομα καταβληθεί έως 11.10.2019.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button