Ελλάδα

Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο – Παρανοήσεις και πρόστιμα

Μια μικρή σύγχυση προκάλεσαν στους πολίτες τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα 3 (αυξημένης επιτήρησης) και 4 (αυξημένου κινδύνου), αναφορικά με το τι ισχύει με τη χρήση μάσκας μέσα στα αυτοκίνητα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν πρόστιμα 150 ευρώ σε οδηγούς και συνεπιβάτες, οι οποίοι -όπως ισχυρίστηκαν- δεν γνώριζαν πως το μέτρο ισχύει και για τα αυτοκίνητα.

Πάντως, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς είχε δώσει σχετικές διευκρινίσεις, υπογραμμίζοντας ότι από τη χρήση μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο εξαιρούνται μόνο οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στο αυτοκίνητο

  • Στα ταξί η μάσκα είναι υποχρεωτική για οδηγό και πελάτες.
  • Στο ΙΧ αυτοκίνητο η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική μόνο αν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.
  • Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο οδηγός και οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
  • Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας είναι και στα επαγγελματικά οχήματα όταν υπάρχουν συνεπιβάτες.
  • Σε ό,τι αφορά τις μοτοσικλέτες, υπενθυμίζεται πως οδηγός και συνεπιβάτης πρέπει να φορούν κράνος, οπότε η μάσκα μέσα από το κράνος δεν είναι υποχρεωτική.

Υπενθυμίζεται πως στις «κίτρινες» περιοχές ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα, ενώ στις «κόκκινες» τα 3.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button