Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Πύλος: Διετής παράταση διαχείρισης απορριμμάτων στον Αγιο Νικόλαο

Παράταση για δύο περίπου χρόνια, έως τις 12 Φεβρουαρίου 2022, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος για τη διαχείριση απορριμμάτων από την ανάδοχο εταιρεία “Μεσόγειος Α.Ε.” στην περιοχή Αγιος Νικόλαος της Πύλου.

Πρόκειται για την προμήθεια εξοπλισμού επεξεργασίας απορριμμάτων και τη λειτουργία της μονάδας διαλογής και κομποστοποίησης του δήμου, με δυναμικότητα 12.183 τόνους το χρόνο.
Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, η υλοποίηση της συγκεκριμένης διαχείρισης, που θα δώσει τέλος στον σκουπιδότοπο του Αγίου Νικολάου, έχει καθυστερήσει γιατί η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων επέβαλε συμπληρωματικά έργα για να λειτουργήσει η μονάδα. Χρειάστηκε
και η εκπόνηση τεχνικοικονομικής μελέτης για την εκτέλεση και το κόστος των συμπληρωματικών έργων, προκειμένου να δοθεί άδεια λειτουργίας και να μπορέσει να λειτουργήσει η μονάδα.
Εκτιμάται ότι με τη λειτουργία της κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, η μονάδα αυτή θα μπορεί να λειτουργήσει ως μονάδα διαλογής απορριμμάτων του δήμου.
Να υπενθυμίσουμε ότι στο μεταξύ έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020”, το έργο διαχείρισης στερεών αποβλήτων Δήμου Πύλου – Νέστορος, προϋπολογισμού 877.795,40 ευρώ, με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Το έργο περιλαμβάνει δράσεις που αποσκοπούν: Στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και τη μεταφορά τους προς κομποστοποίηση. Στην οικιακή κομποστοποίηση. Στη χωριστή συλλογή αποβλήτων έντυπου χαρτιού, μέσω κατάλληλων δικτύων συλλογής στην πόλη. Στη χωριστή συλλογή και αποθήκευση σε Πράσινο Σημείο διακριτών ρευμάτων, αστικών αποβλήτων, με σκοπό την προώθηση προς προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση ή και ανακύκλωση. Και στη σχετική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.
Με το έργο εγκαθίστανται κάδοι οικιακής κομποστοποίησης και δίκτυα καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και κίτρινων κάδων για τη χωριστή συλλογή εντύπου χαρτιού στο Δήμο Πύλου – Νέστορος. Επίσης δημιουργείται Πράσινο Σημείο στη θέση Αγιος Νικόλαος Πύλου.
Ενδεικτικά στο έργο περιλαμβάνονται: Μελέτες για τη δημιουργία Πράσινου Σημείου, κατασκευή και προμήθεια εξοπλισμού (container, κλαδοθρυμματιστής, κλαρκ, γεφυροπλάστιγγα). Προμήθεια 1.000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης, 850 καφέ κάδων και απορριμματοφόρου και 82 κάδων έντυπου χαρτιού.

eleftheriaonline.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button