Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Πύλος: Ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός για τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων

Ολοκληρώθηκε ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για τη μονάδα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στον Αγ. Νικόλαο Πύλου

Ολοκληρώθηκε διεθνής ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την κατασκευή και λειτουργία μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων (με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και κομποστοποίηση προς παραγωγή CLO). Επιπλέον, εγκρίθηκε το σχέδιο της σύμβασης με τον ανάδοχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο Αθηνών και υπογράφηκε η σχετική σύμβαση.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος σημειώνονται τα εξής: “Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορεί να ολοκληρωθεί και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να εκδοθεί έπειτα αρμοδίως η άδεια λειτουργίας του και να ξεκινήσει να λειτουργεί. Με τη λειτουργία του εν λόγω έργου, στη θέση «Αγ. Νικόλαος» Πύλου, επιλύεται νόμιμα και με περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο το σημαντικό πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων, που μας απασχόλησε δεκαετίες πριν.

Η λειτουργία του έργου θα καλύψει το μεταβατικό διάστημα μέχρι την υλοποίηση των έργων του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), αλλά με τις κατάλληλες τροποποιήσεις θα καλύψει και τις ανάγκες του εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης (ΤΣΔΑ) στο διηνεκές. «Ο αγώνας για προσωρινή λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων φτάνει στο τέλος» δήλωσε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος. Και συνέχισε «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ήδη ολοκληρωμένη μονάδα στην περιοχή Αγ. Νικολάου θα τεθεί σε λειτουργία. Το είπαμε και το κάναμε! Διότι για εμάς το περιβάλλον είναι πρωταρχικής σημασίας.». Η μονάδα αυτή διαχείρισης απορριμμάτων δεν μπορεί παρά να συμπεριληφθεί στο σύνολο των σημαντικών έργων και δραστηριοτήτων που έχουν επιτελεστεί από την νυν Δημοτική Αρχή”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button