Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΤοπικά Νέα

Πύλος: Συνάντηση στον Δήμο για τον συντονισμό ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

1


Το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύλου-Νέστορος συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, εχθές το πρωί, στο Δημαρχείο της Πύλου, για να συζητήσουν σχετικά με την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού για το έτος 2017.
Πρωταρχικός στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων είναι η πρόληψη και στη συνέχεια η αντιμετώπιση. Στο πλαίσιο αυτό έγιναν και οι συζητήσεις για τις κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το ερχόμενο διάστημα.

Όπως κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες συζήτησαν για την πρόληψη, την ετοιμότητα, καθώς και το συντονισμό και τη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ των αρμόδιων φορέων κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι δράσεις ενίσχυσης της πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, όπως η μέριμνα για τον καθαρισμό βλάστησης, ο καθαρισμός και ο έλεγχος των χωματερών, αλλά και ο εξοπλισμός που είναι απαραίτητος για την αντιμετώπιση συνεπειών από πυρκαγιές και άλλες παρόμοιες καταστάσεις κινδύνου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, ως Πρόεδρος του Σ.Τ.Ο., οι Αντιδήμαρχοι Περικλής Κοντογόνης και Πελαγία Λεφτάκη, ο Διοικητής Π.Υ Καλαμάτας Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο Διοικητής Π.Υ Γαργαλιάνων Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Πύλου Ηλίας Γρίβας, ο Υπολιμενάρχης Πύλου Λεωνίδας Κουκούτσης, εκπρόσωποι Περιφέρειας και στελέχη του τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button